RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сьогодні, під виглядом організатора приїзду відомого артиста зі свитою, я обходив готелі Чернівців.
Спершу натрапив на невеликий, але, як зазначає візитка, чотирьохзірковий готель "Магнат-люкс". Окрім вивіски на розі Головної та Шептицького, помітити цей заклад досить тяжко.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Всередині мене зустріла адміністратор.
– У нас лише номери напівлюкси та люкси, – розповіла вона. – Вартість напівлюксу становить 289 гривні, а люкс – 389 гривень на добу. Взагалі у нас 12 номерів і у вартість включено сніданок. Також у дворі в нас чудовий сад та галерея.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Мені також показали номер – досить велике ліжко, шикарний санвузол із джакузі, телевізор та холодильник. Але фотографувати, щоб "затвердити готель у Києві", не дозволили без дозволу власника.

– Англійську мову я розумію і спілкуюся, – сказала адміністратор. – Працівники точно знають німецьку, так що порозуміємося.
Також зазначили, що готель в самісінькому центрі міста, але в тихому місці, тому вночі шум не буде дошкуляти.

Попрямував до готелю "Київ". Йдучи по Головній, побачив готель, на якому великими літерами був напис "Palace hotel". "По карті десь тут вже має бути "Київ" – де ж він?" – але виявилося, що це саме той, який шукав – просто вивіска невелика і знаходиться збоку.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Цей комплекс одразу зацікавив сауною та рестораном. Адміністратор розповіла, що люкс коштує 450 гривень, напівлюкс – 240, а найдешевший номер без санвузла можна зняти за 90 гривень. Така ж кімната, але із зручностями коштуватиме 190 гривень на добу. Кожний прийом їжі зменшить товщину гаманця на 35-50 гривень.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Люкс із величезними зеленими кріслами та диваном у вітальні, в спальні непогане ліжко, а величезний плазмовий телевізор так і манив залишитися. Адміністратор мовила, що для гостей готелю будуть підбирати умови, залежно від побажань.
– У нас тут 83 номера, тому вибрати є із чого, – сказала дівчина, поправляючи ногою задерту доріжку в коридорі. – Із англійською у нас не на всі сто відсотків, але ми завжди могли розумілися із гостями, тому не думаю, що виникнуть проблеми.

Від готелю "Київ" попрямував до "Туристу". Будівля готелю вирізняється на фоні міського пейзажу.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Досить серйозна тітонька-адміністратор розповіла про ціну люксу у 440 гривень плюс 36 гривень за сніданок та про найдешевший економ-номер за 107 гривень плюс 30 гривень за сніданок. Коли попросив візитівку, аж перелякався, бо отримав досить суворий погляд від адміністратора і "о, подарунок небес" - візитівку із номером телефону, полем для прізвища і номером кімнати. Полярно відрізнявся від цієї жінки чоловік, який провів мене на огляд кімнати.
– Із вікна дуже красивий вид, особливо вночі, – повідомив чоловік. – А так тут все є, щоб нормально переночувати.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


І дійсно – ліжко, два крісла, столик, шафа, повноцінний санвузол – що ще потрібно туристу?!
– Вода постачається нормально, – сказав чоловік. – Поїсти можна у нашому ресторані.

Із "Туриста" до "Черемоша". Вийшов із автобуса на вул.Комарова, - вигляд готелю "Черемош" з боку ринку "Буковинський" не найкращий – якесь потоптане бегемотами та автомобілями поле перед ним.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Коли підійшов ближче, побачив, що у торгових палатках продають сувеніри і одяг. Навіс готелю виконаний у сучасному стилі.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Із готелю виходив спортсмен, тому одразу запитав його про умови у готелі.
– Ліжко є, телевізор теж, – сказав хлопець. – В принципі все нормально, але ось воду постачають якось по графіку – це не зручно.
У фойє готелю була сувенірна крамниця, план-схема центру Чернівців та фотографії відомих відвідувачів.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


– У нас це туристичний комплекс, тому є все необхідне для гостей. – промовила адміністратор. – Найдешевший номер коштує 180 гривень, а найкращі апартаменти – від 1985 гривень на добу. Сніданок континентальний обійдеться у 30 гривень, а вишуканий – у 75 гривень. Великі банкетні зали часто використовуються для прийомів та конференцій. 324 номери розраховані на різних клієнтів.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Адміністратор показав мені найвишуканіше апартаменти – номер "Президентський".
– Лише наш готель ліцензію має, щоб приймати президента в нашій області, – тихенько розповіла дівчина.
Коли я запитав про постачання води, то мене запевнили, що "люди, яких я представляю, будуть мати все необхідне". Класно бути таким, хоч би фіктивно, крутим!.

Наостанок залишився готель "Буковина". До нього їхав на таксі. У таксиста поцікавився місцевими готелями.
– "Турист", "Черемош" – то совдепія, я купу людей відтіль вивозив вночі, щоб знайти, де нормально переночувати, – розповів водій таксі. – Нє, ну "Черемош" раніше був нормальний, а це щось втратив. Нормальний, хоч і дорогий готель – "Буковина". Там, правда, може місць не бути, тому я вас довезу і почекаю біля входу. А взагалі то я раджу приватний готель. Їх у нас багато, ціна невисока, а умови дуже класні – не зрівняти із цими готелями. Там і поїсти можна, і в багатьох є сауни та тренажерні зали – короче, все на рівні.
– А ми на автомобілі збиралися приїхати до Чернівців, – вже понесло мене. – Та ось де його ставити?
– Так до господарів у гараж – не хвилюйся, я про все домовлюсь. Буде на найвищому рівні. І головне – не дорого.
Коли зайшов до готелю, то запитав про вільні місця – "Буковина" була не повністю зайнята. Махнувши рукою таксисту, став розпитувати адміністраторів.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Це сталося не відразу, бо чоловік і жінка за стійкою реєстрації паралельно розмовляли по чотирьох телефонах.
– Ось наш прайс, люкс ви винаймете за 700 гривень плюс сніданок, а найдешевший номер – 240 гривень плюс сніданок.
Потім домовилися із працівниками готелю, що мені покажуть три кімнати різної вартості.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


Одна сторона готелю – це великі номери із балконами-кінатками, а інша – менші кімнати. Проходячи повз один із номерів, побачив напис на дверях – "Номер Іво Бобула". Попросив працівницю готелю його показати. Не відмовила.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі


– Цей номер ми здаємо і приїжджим, але коли приїздить Іво Бобул, то живе саме в цьому номері, – розповіла жінка. – Тут його костюми, стилізовані гітари та різні музичні речі. Он ліжко яке велике – адже Іво Бобул немаленький. Крісла також масивні. У нас хороший ресторан, корчма, тому зірки полюбляють у нас жити.

Президентський номер, "девочки у нас свої" та Іво Бобул у готелі

Пообіцяли, що з англійською мовою та паркуванням автомобіля проблем не буде.

З п’яти оглянутих готелів усі, крім "Туриста" (ні сам, ні адміністратор не міг знайти), мають сайт, де є контактна інформація та прайс-каталог.

Wі-Fі-зона є в більшості готелів, а холодильник та телевізор практично у всіх номерах. Телефон досить рідко зустрічав – лише у найкращих номерах. У всіх готелях Чернівців, які відвідав, були однакові доріжки. Різний вигляд, різний вік, але колір однаковий – червоний. Також на окрему увагу заслуговують швейцари. Саме ці люди зустрічають гостей і знають практично все та про всіх.

І, нарешті, розповім про "ето". Коли в одному з готелів підійшов до працівника, який порпався у кутку і запитав "про дєвочєк", то він лише махнув рукою.
– Я нічого не знаю, он краще запитайте у швейцара.

Підійшовши до цього "відповідального по дівчатах", мав швидку розмову.
– Доброго дня! Я ось "люкс" зняв, а мені порадили, що ви можете підказати де і по чому дівчат можна знайти?
– Воно то і можна, але чого їх шукати, коли вони тут. У нас же всьо серйозно – тут свої, надійні і перевірені є.
– А як би конкретніше поговорити?!
– Тобі собі чи як?
– Ну, можна і собі, а взагалі то товариш приїздить на вихідні, то мало часу буде, щоб шукати кого-небудь по місту.
– Шукати ж кажу і не треба. Підійдеш до мене, подивимся, вибір зробите і до діла. У нас все серйозно, тільки це звечора, бо зараз відпочинок після зміни. За ціну домовимся, у нас на різні гроші є. В районі 200 і вище. Підійдеш.

У більшості готелів мав справу із молодими дівчатами, то було не зручно запитувати про "такі дєла". Тому прийшлося хитрувати – заходив по три рази, випитував у працівників-чоловіків, які можуть зрозуміти "проблєму". В принципі знайти розраду – зовсім не проблема, аби лиш бажання і кошти. Є попит – є пропозиція. Але все ж таки всі розмови були швидкі і люди-порадники одразу кудись зникали.

Також ознайомився із орендою квартир щодобово. Використовував рекламні газети.
– Доба оренди квартири орієнтовно коштує 150 гривень, – розповів квартироздавач. – Усе необхідне є, сама квартира знаходиться в центрі міста. Якщо будете жити сам та не один день, то і за 140 домовимося.
Після розмов із ще трьома чоловіками, зрозумів, що у Чернівцях без проблем орендувати квартиру за 150-250 гривень за добу, але якщо пошукати, то і за 120 гривень можна знайти, однак до центру треба буде добиратися як мінімум 20 хвилин.

Отже, підсумую. У Чернівцях готелів зо 20, але всі дуже різні. Дедалі більше стає приватних невеликих закладів, які мають свої програми розваг та туристичних маршрутів. Дешевша альтернатива - орендувати квартиру. Вибір є, головне, щоб було бажання та кошти відвідати Чернівці. А спробувати варто, не пошкодуєте.
А тим часом у Полтаві учасник проекту Юрій Дюг ознайомився із готелями міста.

А тим часом у Чернігові учасник проекту Михайло Салітра шукав номер і "повітруль" для дяді Зені з Канади.

А тим часом у Рівному Олександра Стародуб (Сушка) орендувала квартиру.
Редактор: denis
31-03-2011, 18:38
Коментарів 0 Переглядів 15 953

Теги -

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.