RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кращий бомбардир Мундіале-94, який занесений до Книги рекордів Гіннесса як автор п’яти голів в одному матчі у фінальній частині Чемпіонату світу, Олег Саленко в неділю, 30 травня, забив за ветеранів київського "Динамо" красень-гол у ворота "Буковини". А також запам’ятався своїми емоційними "розбор­ками" із суддями та кумедним "полюванням" на місцевого собаку, який не хотів залишити футбольне поле.

Звідки стільки емоцій? – поцікавилися ми у ветерана-голеадора.

– Ну, хоч матч і ветеранський, ми ж не виходимо на поле "відбувати номер", – говорить Олег Саленко. – Навіть навпаки, коли наїздишся вже туди-сюди ветеранськими змаганнями, для нас сам результат не є таким важливим. Тут, швидше, справа принципу, тому що судді повинні судити завжди чесно, те, що є. Неважливо, хто з ким грає – є пенальті, значить ставте. А вони починають робити щось незрозуміле. І через прагнення до справедливості це викликає відчуття агресії. Навіщо так судити в таких матчах…

– Це ви про епізод із падінням у штрафному майданчику Юрія Дмитруліна. Але, здається, ще більше ви "вибухнули", коли ви прокинули собі м’яча на хід у бік Олександра Бойка, який перебував в офсайді й "виключився" із гри, але судді все-таки зупинили ваш похід до чужих воріт…

– Коли ти, забуваючи про вік, викладаєшся, біжиш якомога швидше вперед, бо бачиш, що партнер, людина немолода, не встигає вийти з офсайду, а суддівство таке, доводиться зупинятися… Прикро, бо ж намагаєшся зіграти якнайцікавіше для глядачів, а судді заважають замість того, щоби сприяти гарному футбольному дійству… Хоча я не стверджую, що вони це роблять спеціально. Але все-таки треба бути уважнішими й мудрішими, тим більше у матчах ветеранських команд.

– Гол у вас вийшов дуже ефектним – з-за меж карної зони вцілили практично в самісіньку "дев’ятку". Можливо, це ваш кращий гол у сезоні?

– Не знаю, сезон тільки починається. Сподіваюся, їх ще буде багато. Але наразі, гадаю, так – це найкращий мій гол у сезоні.

– Ви вже не вперше в Чернівцях, починаєте почуватися тут, "як удома"?

– Почуваюся я тут дуже добре. Будемо частіше їздити на Буковину. Судячи зі всього, і місцеві керівники почали більш прихильно ставитися до футболу. Ось команда вийшла до І ліги. Часи трохи змінюються. Наша країна завжди мала добрі спортивні традиції. Три роки намагалися "задушити" розвиток спорту, але тепер усе стало на свої місця, і зараз дуже багато уваги приділяють спорту. Гадаю, ці симпатії до спорту керівників держави передаватимуться й на місцях. Хоча є регіони, де спорт і зокрема футбол завжди в пошані. Відчув таке й на Буковині, тому, гадаю, частіше приїжджатиму.

– А як щодо пляжного футболу?

– Пляжний – це відголосок минулого. Для серйозного фут­боліста – це просто розвага. Але якщо, наприклад, на Буковині побудують майданчик для пляжного футболу, приїдемо й пограємо в пляжний фут­бол. Для нас це не проблема. Головне – популяризувати фут­бол і здоровий спосіб життя. А пляжний футбол – це класне шоу. Тож буде майданчик – приїдемо й ми. Гадаю, глядачам теж цікаво буде.

– Ваш одноклубник Сергій Коновалов відзначився ще й дебютним вокальним дуетом з Іво Бобулом. Здивував вас?

– Для нас вокальні здібності Сергія – це вже не новина. Ми до цього звикли. Сергій – така людина, ну, ми вже ні з чого не дивуємося (сміється – авт.). 
Георгій Мазурашу
3-06-2010, 11:16
Коментарів 0 Переглядів 3 317

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.