RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ломаченко буде в аматорах до Олімпіади-2012

Олімпійський чемпіон із боксу, найкращий боксер Олімпіади-2008, чемпіон Європи та світу Василь Ломаченко, який цього року перейшов із вагової категорії до 57 кг на 60-кілограмову, 28 квітня у Чернівцях у складі збірної України взяв участь у матчі проти національної команди Франції. До столиці Буковини титулований боксер прибув напередодні бою на своєму авто. Попри втому, Василь Ломаченко з "благословення" батька-тренера все-таки погодився відповісти на запитання "МБ".

Бокс і моя діяльність – це гра

– Чи доводилося вам раніше бувати у Чернівцях?

– Ні, я тут вперше. Чув багато хорошого про ваше місто. І, навіть просто проїхавшись через Чернівці, зрозумів, чому чув компліменти. А завтра нам ще мають екскурсію зробити.

– Коли здобули першу дорослу медаль – "срібло" Чемпіонату світу в Чикаго, за чутками, тренер росіянина-переможця зайшов до роздягальні і сказав: "Ти був сильнішим, але з суддями не сперечаються". Це, напевно, було приємно...

– Так і було. Дуже приємно, але це все одно була поразка. До того ж, єдина...

– Після Олімпіади-2008 у вас була велика спокуса перейти до професійного боксу на досить вигідних умовах. Але батько переконав поки що цього не робити.

– В принципі так. Напевно, не переконав, а доніс до мене ту істину, якої я зараз дотримуюся, – треба просто вирости. Щоб організм сформувався. Поки що я не зміцнів, ще надто молодий, щоби лізти "до дорослих вуйків" (сміється, – авт.). Але після Олімпіади-2012 є в планах перейти у професіонали.

– Судячи з відгуків тих, хто зустрічається з вами на зборах, змаганнях, ви з батьком, як учень і тренер, розумієте одне одного навіть з півпогляду...

– У нас стосунки такі: батько каже, а я виконую. Я вже якось казав, що бокс і моя діяльність – це свого роду гра. Батько – гравець, який грає і керує героєм. І герой проходить всю гру без "гейм овера". Я намагаюся розуміти його, знаю, для чого це мені потрібно, тому слухаю його і виконую все.

Звичайно, є "зіркова хвороба"

– Вам лише 22 роки, а в активі вже стільки досягнень. У голові не паморочиться від такої кількості трофеїв?

– Звісно, паморочиться. Звісно, є "зіркова хвороба" (сміється, – авт.). Яка людина може сказати точно, є вона у неї чи немає? Про це можуть судити оточуючі.

– Ви скрізь фігуруєте як представник Білгорода-Дністровського. Це такий патріотизм чи ви справді досі там живете?

– Я живу в Білгороді-Дністровському, я народився там. Батьки, всі мої предки жили у цьому місті. Це мій дім, і я залишуся там корінним мешканцем.

– Тільки не кажіть, що вам не пропонували квартиру в Одесі...

– Так, після Олімпіади запропонували, але з умовою, що я пропишуся там, і тоді отримаю квартиру. Довелося так і зробити, отримав квартиру і знову прописався вдома.

Улюблена вправа – стояти "на лапах"

– Які ваші улюблені вправи – робота на знаряддях чи "на лапах"?

– Напевно, улюблена вправа – стояти "на лапах", тому що я не так часто це роблю. Тобто просто не набридло (сміється, – авт.).

– Як налаштовуєтеся перед боєм, про що думаєте?

– Я намагаюся під час бою ставити свої завдання, щоби суперник вирішував їх, а не я вирішував його завдання (сміється, – авт.).

– Кажуть, ви мало дивитеся бої суперважкої категорії...

– Зараз найпрестижніша вагова категорія – це 66 кг, де виступають Майуезер, Мослі, Пак’яо. Вона найцікавіша. Тому я стежу за нею. Раніше стежив і за важковиками. Але це було тоді, коли були такі зірки, як Тайсон, Льюїс... Зараз, на мою думку, немає цікавих важковиків.

"У шість років сказав собі, що буду олімпійським чемпіоном"

– Ви з шести років у боксі. Коли у вас з’явилися свої боксерські цілі та мрії?

– Це саме у шість років і сталося, коли я поставив перед собою мету виграти Олімпійські ігри. Я запитав у тата, що краще виграти – чемпіонат світу чи Олімпійські гри. Він відповів, що Олімпійські ігри. І я сказав, що тоді я стану олімпійським чемпіоном. Відтоді це стало моєю метою. І коли мені було 7, 8 років, потім 9, 10, все чекав, коли вже будуть ці Олімпійські ігри. Але час швидко пролетів. А зараз усвідомлюю, що я – олімпійський чемпіон. І це дуже приємно.

– Скільки часу знадобилося, щоб усвідомити, що ви олімпійський чемпіон?

– Ну, одразу, напевно, усвідомив, коли на рингу стрибав після фінального бою.
Перший бій провів... після змагань

– Ви пам’ятаєте свої перші бої?

– Я не пам’ятаю точно, коли почав займатися. Це сталося якось спонтанно, і конкретний день я не пригадую, коли
почав займатися боксом. Але перший свій бій я пам’ятаю. Моїм суперником був хлопець з нашого міста. Наші батьки – куми. Він на два роки за мене старший. Перший двобій ми провели, коли мені було приблизно п’ять з половиною або шість років. Це був неофіційний бій. У нас були міські змагання. Коли вони закінчилися, ми зайшли в ринг, одягнули шоломи, рукавички і боксували. Три раунди по хвилині.

– Були ваші коментарі на тему скромних винагород для українських спортсменів за міжнародні успіхи...

– Я тепер став більш розсудливим, реалістичнішим. І почав розуміти, що коли пенсіонери у нас такі пенсії отримують, лікарні без обладнання, не можна так категорично говорити про необхідність збільшувати винагороди спортсменам... Спортсмен відстоює честь України і є візитною карткою держави. А держава, напевно, відповідає тими можливостями, які має. Після Олімпіади за перше місце нам дали сім тисяч гривень, і за це велике спасибі. Хоча, наприклад, турок, якого я переміг у півфіналі, за "бронзу" на Олімпіаді отримав від країни приблизно 1,5 мільйона доларів.

Після Олімпіади "чужа людина" подарувала "Міцубісі"

– Які у вас ще були супер­-призи?

– Владислав Біндер, президент федерації боксу Кривого Рогу і клубу "Кривбас-бокс" особисто від себе подарував мені "Міцубісі Лансер". Тобто людина, яка до мене особисто не мала жодного стосунку, через повагу зробила такий шикарний подарунок!

– Кого вважаєте основними суперниками?

– У кожному куточку Земної кулі, у кожній країні є гідні бійці. Зараз багато сильних боксерів в Європі, Азії. 

Георгій МАЗУРАШУ
29-04-2010, 13:00
Коментарів 0 Переглядів 5 018

Теги -
Синоптики оголосили другий рівень небезпечності, помаранчевий



Віра Сопетик прагне скасування наказу про оголошення їй догани
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.