RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Яскравою перемогою на зіркових міжнародних змаганнях у Дюссельдорфі (Німеччина) роз­почала новий сезон найкраща буковинська спортсменка 2009 року Наталка Лупу. Вихованка Анатолія Якимчука та Володимира Степанова виграла 800-метрівку з високим результатом 2.02,86. На фініші вона випередила чешку Ленку Маша (2.02,96), яка цього року вже перемагала в Люксембурзі із часом 2.01,85. Третьою фінішувала ще одна українка Лілія Лобанова – 2.03,95. Чоловічу 800-метрівку виграв олімпійський чемпіон Юрій Борзаковський (Росія).
Дорогою до Німеччини не обійшлося без пригод, про що Наталка Лупу розповіла "МБ".

"Опинилася там без спортивної форми"
– Дуже приємно так вдало розпочинати сезон?

– Приємне в мене в новому сезоні розпочалося ще в січні, коли мене назвали спортсменкою року на Буковині. І премія за це від партнера нашого спортклубу – власника готелю "Буковина" Валерія Чинуша теж була приємною (сміється – авт.).

– Кажуть, до Німеччини ви добралися не без пригод?

– Була справа... Сумка в мене зникла. Ми з Лількою Лобановою мали летіти прямим рейсом до Дюссельдорфа. Але його відмінили. І нам довелося добиратися перекладними (сміється – авт.). Полетіли спочатку до Мюнхена. Але там запізнилися на рейс до Дюссельдорфа. Бігали аеропортом міняти квитки на інший рейс. Усе це було весело, бо ми "чудово" знаємо й німецьку, і англійську (сміється – авт.). Ледве-ледве добралися ми в цей Дюссельдорф. А моя сумка залишилася в Мюнхені... Лілька свій багаж не здавала. Зник багаж у мене й ще в трьох пасажирів. Так я опинилася там без спортивної форми. Ні тобі форми, ні шиповок. Лише джинси й черевички. Думала обгорнутися шарфом і вибігти на доріжку босою (сміється – авт.). Але вчасно встигло екіпірування від "Найк". Зазвичай його дають після змагань, але, очевидно, менеджер пояснив ситуацію, і я була врятована (сміється – авт.). Але все одно хвилювалася за багаж.

– Так він і не знайшовся?

– У день змагань, коли я вже розминалася, десь за годину до старту мене почали розшукувати організатори. Знайшли й кажуть: "Ваш багаж прибув". Я так зраділа, що розцілувала їх. Забрала валізу свою і кажу: "Вже нікому її не віддам!"

"Гадали, доведеться ночувати в аеропорту"
– Ці позитивні емоції перед стартом теж могли вплинути на результат...

– Напевно. Але бігла важкувато. Вочевидь, давалося взнаки те, що нервувала в дорозі. І не лише з багажем. Оскільки ми прибули незапланованим рейсом, нас ніхто в аеропорту не зустрічав. Прилетіли о 01.00 замість 16.00. Адреса готелю в мене виявилася не зовсім правильною. Гадали, доведеться ночувати в аеропорту. Добре, що менеджер зателефонував і повідомив точну адресу готелю, куди ми добралися на таксі. Із цими пригодами вже й на телефонному рахунку не було грошей для дзвінків...

– Основною суперницею у вас була чешка, яка цього року вже бігала з 2.02...

– Вітаю її із цим результатом. Але на старті не приглядалася до суперниць і навіть не знала, хто який результат у сезоні має. До речі, чешка, напевно, помилилася, що так рано почала спуртувати – за 220 м. Ближче до фінішу її "підсадило".

– Це не перший ваш виступ у Дюссельдорфі...

– Так, я бігла тут два роки тому. Тоді встановила свій особистий рекорд у приміщенні. Цього разу теж непогано виступила.

– Рекорд змагань належить українці Тетяні Петлюк – 1.59,69...

– Якщо це натяк на те, чи не націлювалася я на цей рекорд, зізнаюся – такий результат у приміщенні мені ще не по зубах. Хоча, знаючи добродушний
характер Тетяни Петлюк і те, як вона меншим колегам по збірній підказує, допомагає, гадаю, якби раптом вдалося побити цей рекорд, вона мене серед перших щиро й привітала би. 
Георгій МАЗУРАШУ
16-02-2010, 09:46
Коментарів 0 Переглядів 3 479

Теги -

Для кого можливі графіки відключень

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.