RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ювіляр Гешко мріє підкорити Лондон-2012

Уперше за багато років перший серед буковинців найкращий спортсмен України (2006 р.) Іван Гешко святкує свій день народження не на змаганнях. Тричі його як іменинника вітали колеги по збірній на Олімпійських іграх, багато разів на чемпіонатах Європи і світу та інших представницьких змаганнях, які збігалися з днем народження. Цими днями збірна України з легкої атлетики, капітаном якої після Романа Вірастюка став Іван Гешко, теж перебуває на виїзді – на Чемпіонаті світу в Берліні. Але найтитулованіший спортсмен Буковини змушений пропустити і цей старт, оскільки, на жаль, ще не відновився після травм. Як каже напівжартома Іван, "це ж треба було травмуватися, щоби нарешті відсвяткувати день народження вдома!" Точніше, не вдома, а в ресторані "Чернівці" готельно-туристичного комплексу "Буковина", який є офіційним партнером Івана та названого на його честь спортклубу "Гешко".
Титулованого колегу привітали і столичні спортивні функціонери, обласні та міські керманичі, колеги спортсмени і просто рідні та друзі. Наприклад, восьмиразовий чемпіон Європи з кросу Сергій Лебідь спеціально приїхав із рідного Дніпропетровська, щоби привітати з ювілеєм капітана збірної і свого давнього друга.
Сам ювіляр зізнався, що найбільше зараз мріє про повернення на бігову доріжку після травм:
– Щось мене останнім часом переслідують травми. На Олімпіаді в Пекіні не зміг вийти на старт через проблеми зі спиною. Минулої зими ніби вже набрав оптимальних кондицій, планував стартувати, але зазнав іншої травми. Тільки вилікувався і почав інтенсивно тренуватися – і перед запланованим стартом знову з’явилися проблеми зі здоров’ям. Де лише не був, до яких тільки фахівців не звертався – і в нас, і за кордоном. До останнього сподівався поїхати і на Чемпіонат світу до Берліна, але... Зараз, тьфу-тьфу, травми ніби залишилися позаду. Але поки що не ризикую вдаватися до тренувальних супернавантажень. Поки що тренуюся легенько – по 8-10 кілометрів на день у розминковому темпі. А наступного сезону, сподіваюся, зможу повернутися на змагальну арену. Дехто каже, що я, мовляв, вже закінчую кар’єру. У майбутнє заглядати не хочу. Але скажу, що для мене хорошою мотивацією є перспектива виступити на Олімпіаді 2012 року в Лондоні. Олімпійської нагороди в моїй колекції поки що немає...
Георгій МАЗУРАШУ

Георгій Філіпчук,
Міністр екології:
Завжди наводжу як приклад нашу Буковину і Кіцманщину щодо розвитку масової фізичної культури і спорту. Тут знайдено і виховано багато самородків, у тому числі в спорті. А один із найяскравіших наших діамантів – Іван Гешко. Добре пам’ятаю, як він формувався, як бігав, коли не мав навіть нормальної спортивної форми. Підтримували його морально і трішки матеріально. Для нас Іван Гешко – це символ Буковини й України. І я завжди тішуся його успіхами і пишаюся таким земляком! З радістю вітаю Івана з ювілеєм і бажаю подальших яскравих перемог на втіху численним шанувальникам його таланту!”

Володимир Куліш,
голова Чернівецької облдержадміністрації:
Іван Гешко – не лише найтитулованіший спортсмен нашого краю, а й чудова людина і талановитий організатор. У цьому ми всі пересвідчилися, зокрема під час ініційованих Іваном та його друзями міжнародних змагань "Буковинська миля", які стали невід’ємною частиною святкування іменин Чернівців. Багато робить Іван і для відкриття у Кіцмані обласного інтернату спортивного профілю, який є спільним проектом обласної і районної влади та спортивного клубу "Гешко". Мені було б значно приємніше, якби для привітання Івана з ювілеєм довелося би зателефонувати до Берліна, де відбувається Чемпіонат світу з легкої атлетики. Бажаю нашому ювілярові міцного здоров’я, якнайшвидшого відновлення”.

З досьє
ГЕШКО Іван Тарасович. Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики. Представляє Кіцмань, Чернівці, спортивне товариство "Динамо", клуб "Біола". Тренер – заслужений працівник фізичної культури і спорту України Георгій Миронюк. Офіційний партнер – готельно-туристичний комплекс "Буковина". Народився 19 серпня 1979 року в селі Кліводин Кіцманського району Чернівецької області. Ріс і виховувався у Кіцмані у бабусі Орисі Андріївни. 2004 року отримав квартиру в Чернівцях.
Закінчив Кіцманську середню школу, вище республіканське училище олімпійського резерву, факультет фізвиховання Кам’янець-Подільського державного педагогічного університету, де з 2006 року є аспірантом. З 2004 року навчається у Чернівецькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ.
Спортом почав займатися з 5 класу в Кіцманській ДЮСШ (футбол, легка атлетика). Перший серйозний успіх на національній арені – перемога на дистанції 3000 м на юнацьких іграх 1995 року. Перше серйозне міжнародне досягнення – "срібло" молодіжного Чемпіонату Європи 2001 року на дистанції 1500 м.
На цій же дистанції перший серед представників Східної Європи призер Чемпіонату світу (2003 рік, Париж, "бронза"), срібний призер Чемпіонату світу в приміщенні 2004 року, чемпіон Європи 2005 року, чемпіон світу 2006 року, володар Кубка Європи 2006 року (визнаний кращим атлетом змагань), срібний призер Чемпіонату Європи і Кубка світу 2006 року. Найкращий спортсмен України 2006 року.
Рекордсмен України на дистанціях 1500 м (3.30,33 – 3.09.2004, Брюссель, етап "Golden League"), 1 миля (3.50,04 – 30.07.2004, Лондон, етап IAAF Super Grand Prix), у приміщенні на дистанціях 1500 м (3.33,99 – 13.02.2005, Карлсруе), 800 м (1.46,49 – 20.02.2005, Афіни), серед молоді на дистанції 3000 м (7.52,23 – 8.06.01, Познань), серед юніорів на дистанції 1500 м (3.47,99).
Учасник Олімпійських ігор 2000, 2004, 2008 років.
2004 року нагороджений "Хрестом доблесті" СБУ ІІ ступеню, 2005 року – медаллю "За працю і звитягу", 24 серпня 2006 року – орденом "Буковина".
З 2006 року – депутат Чернівецької міської ради.
Прізвиська: "Біла гроза чорного континенту", "Український Іван Грозний".
20-08-2009, 10:01
Коментарів 0 Переглядів 4 970

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.