М’ясна запіканка з цвітною капустоюІнгредієнти: 100 мл молока, 1 червоний солодкий перець, олія для смаження, 1 морквина, 1 маленька цвітна капустина, 800 г м’ясного фаршу, 1 пучок кропу, 300 г м’якуша білого хліба, 1 цибулина, сіль.Для фаршу я взяла 2 курячі філе і перемолола їх на м’ясорубці. Хліб замочила в молоці, розім’яла і додала до фаршу.
Цибулю і моркву почистила. Перець вимила, видалила серцевину. Дрібно нарізала овочі кубиками і обсмажила в олії. Додала обсмажені овочі до фаршу, разом із дрібно нарізаним кропом. Ретельно перемішала.
Цвітну капусту помила, розділила на суцвіття, зварила у підсоленій воді.
Духовку розігріла до 180 °С. Форму для запікання змастила олією. Виклала частину фаршу шаром приблизно 3 см. Виклала цвітну капусту на відстані один від одного. Зверху виклала решту фаршу. Запікала в духовці 35 хвилин.
Мої висновки і поради. Запіканка вийшла дуже соковита і ароматна. Завдяки підсмаженим овочам куряче м’ясо було зовсім не сухим та й загалом запіканка мала гарний вигляд. Подавати її можна гарячою або як холодну закуску. Робити таку запіканку можна і з інших видів м’яса – за вашим смаком. Я би радила цвітну капусту замінити на броколі, тоді у розрізі запіканка матиме ще привабливіший вигляд.
25-06-2014, 14:59
0
13 011