DataLife Engine > Смачні рецепти > М’ясна запіканка з цвітною капустою

М’ясна запіканка з цвітною капустою

М’ясна запіканка з цвітною капустою

М’ясна запіканка з цвітною капустою

Інгредієнти: 100 мл молока, 1 червоний солодкий перець, олія для смаження, 1 морквина, 1 маленька цвітна капустина, 800 г м’ясного фаршу, 1 пучок кропу, 300 г м’якуша білого хліба, 1 цибулина, сіль.

Для фаршу я взяла 2 курячі філе і перемолола їх на м’ясорубці. Хліб замочила в молоці, розім’яла і додала до фаршу.

Цибулю і моркву почистила. Перець вимила, видалила серцевину. Дрібно нарізала овочі кубиками і обсмажила в олії. Додала обсмажені овочі до фаршу, разом із дрібно нарізаним кропом. Ретельно перемішала.

Цвітну капусту помила, розділила на суцвіття, зварила у підсоленій воді.

Духовку розігріла до 180 °С. Форму для запікання змастила олією. Виклала частину фаршу шаром приблизно 3 см. Виклала цвітну капусту на відстані один від одного. Зверху виклала решту фаршу. Запікала в духовці 35 хвилин.
М’ясна запіканка з цвітною капустою

Мої висновки і поради. Запіканка вийшла дуже соковита і ароматна. Завдяки підсмаженим овочам куряче м’ясо було зовсім не сухим та й загалом запіканка мала гарний вигляд. Подавати її можна гарячою або як холодну закуску. Робити таку запіканку можна і з інших видів м’яса – за вашим смаком. Я би радила цвітну капусту замінити на броколі, тоді у розрізі запіканка матиме ще привабливіший вигляд.



Повернутися назад