М’ясо по-французькиІнгредієнти: 700 г свинини, 1 кг картоплі, 5 цибулин, 100 г твердого сиру, 150 г води, майонез, сіль, спеції, вершкове масло або олія за смаком.
М’ясо нарізала на порційні шматки. Добре відбила, як на відбивні, натерла сіллю й спеціями, змастила майонезом.
Виклала м’ясо у форму для запікання, змащену олією. Зверху щільно виклала шар нарізаної кільцями цибулі і "намалювала" на ньому сіточку з майонезу.
Зверху на цибулю виклала попередньо почищену й нарізану кружальцями картоплю. Посолила її, приправила спеціями за смаком і теж зробила сіточку з майонезу. Зверху поклала ще трохи нарізаної цибулі. Засипала все тертим сиром.
На сир натерла трохи вершкового масла, залила водою. Запікала у розігрітій духовці приблизно годину, спочатку на великому вогні, а потім на малому.
Мої враження і поради. Цей рецепт "розрекламований" відомим сімейним серіалом "Вороніни", чоловіча частина якого не уявляє свого життя без цієї страви. Зазначу, що страва справді викликає захоплення. Вона годиться і для сімейного обіду у вихідний день, і для святкового столу. Але подавати її доведеться вже на порційних тарілках. Готуючи продукти для цієї страви, врахуйте, що смак залежатиме від якості м’яса, тому варто обирати найкращі філейні частини.
17-09-2012, 11:13
0
16 163
Теги -