М’ясо по-французьки

Смачні рецепти
16 234
0
М’ясо по-французьки

М’ясо по-французьки

Інгредієнти: 700 г свинини, 1 кг картоплі, 5 цибулин, 100 г твердого сиру, 150 г води, майонез, сіль, спеції, вершкове масло або олія за смаком.

М’ясо нарізала на порційні шматки. Добре відбила, як на відбивні, натерла сіллю й спеціями, змастила майонезом.

Виклала м’ясо у форму для запікання, змащену олією. Зверху щільно виклала шар нарізаної кільцями цибулі і "намалювала" на ньому сіточку з майонезу.

Зверху на цибулю виклала попередньо почищену й нарізану кружальцями картоплю. Посолила її, приправила спеціями за смаком і теж зробила сіточку з майонезу. Зверху поклала ще трохи нарізаної цибулі. Засипала все тертим сиром.

На сир натерла трохи вершкового масла, залила водою. Запікала у розігрітій духовці приблизно годину, спочатку на великому вогні, а потім на малому.

Мої враження і поради. Цей рецепт "розрекламований" відомим сімейним серіалом "Вороніни", чоловіча частина якого не уявляє свого життя без цієї страви. Зазначу, що страва справді викликає захоплення. Вона годиться і для сімейного обіду у вихідний день, і для святкового столу. Але подавати її доведеться вже на порційних тарілках. Готуючи продукти для цієї страви, врахуйте, що смак залежатиме від якості м’яса, тому варто обирати найкращі філейні частини.

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
5 189
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 860
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 564
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 903
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 698
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 549
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 498
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 492
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 187
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 127


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.