DataLife Engine > Смачні рецепти > М’ясо по-французьки

М’ясо по-французьки

М’ясо по-французьки

М’ясо по-французьки

Інгредієнти: 700 г свинини, 1 кг картоплі, 5 цибулин, 100 г твердого сиру, 150 г води, майонез, сіль, спеції, вершкове масло або олія за смаком.

М’ясо нарізала на порційні шматки. Добре відбила, як на відбивні, натерла сіллю й спеціями, змастила майонезом.

Виклала м’ясо у форму для запікання, змащену олією. Зверху щільно виклала шар нарізаної кільцями цибулі і "намалювала" на ньому сіточку з майонезу.

Зверху на цибулю виклала попередньо почищену й нарізану кружальцями картоплю. Посолила її, приправила спеціями за смаком і теж зробила сіточку з майонезу. Зверху поклала ще трохи нарізаної цибулі. Засипала все тертим сиром.

На сир натерла трохи вершкового масла, залила водою. Запікала у розігрітій духовці приблизно годину, спочатку на великому вогні, а потім на малому.

Мої враження і поради. Цей рецепт "розрекламований" відомим сімейним серіалом "Вороніни", чоловіча частина якого не уявляє свого життя без цієї страви. Зазначу, що страва справді викликає захоплення. Вона годиться і для сімейного обіду у вихідний день, і для святкового столу. Але подавати її доведеться вже на порційних тарілках. Готуючи продукти для цієї страви, врахуйте, що смак залежатиме від якості м’яса, тому варто обирати найкращі філейні частини.



Повернутися назад