Омлетний торт
Для кожного коржа: 2 яйця, 2 ч. л. борошна, 1/4 склянки молока, 1 ч. л. масла, сіль.
Начинка: 700 г курячої печінки, 50 г вершкового масла, 300 г шампіньйонів, 2 цибулини, 200 г твердого сиру.
Спочатку готуємо три омлетні коржі. Борошно просіяти, розвести холодним молоком, додати сіль, яєчні жовтки і все добре вимішати. Білки збити до утворення стійкої піни, тоді обережно з’єднати з тістом. Суміш вилити на добре розігріту сковорідку і смажити на слабкому вогні.
Курячу печінку зварити у підсоленій воді зі спеціями. Велику цибулину дрібно нарізати й посмажити на олії. Печінку разом із посмаженою цибулею пропустити через м’ясорубку. Додати вершкове масло, посолити, приправити спеціями.
Шампіньйони помити і дрібно порізати. Разом із дрібно нарізаною цибулею посмажити до готовності. Пропустити через м’ясорубку, посолити, поперчити.
Твердий сир дрібно потерти на тертці, покласти в поліетиленовий пакет і опустити на кілька секунд в окріп, щоби він став м’яким. Тоді витягнути з пакета і розкачати як тісто.
Викладати шарами: омлет, половину печінкового паштету, знову омлет, грибна начинка, розкатаний твердий сир, решту паштету й омлет. Прикрасити зеленню та кубиками червоного болгарського перцю.
Мої враження і поради. Страва за цим рецептом стане чудовою прикрасою закускам на святковому столі. Вона потребує значного часу для приготування, але результат того вартий. Можна проявити фантазію, змінюючи начинки за своїм смаком.
28-10-2011, 13:23
0
8 837