
Можливо, раніше ви пробували готувати сирну паску з сухофруктами в спеціальній формочці, але так ви, вірогідно, зще не пробували.
Ця вишнева сирна паска з маком має дуже ефектний яскравий вигляд і чудово смакує. Зверніть увагу, що пропорції в рецепті подані на одну середню форму, тож сміливо подвоюйте кількість, якщо хочете приготувати кілька штук. Для рецепту краще взяти кукурудзяний крохмаль і вершки високої жирності - так ваша паска буде справді довершеною, пише NV.
"Цю пасочку можна як заморозити, і розморозити за ніч до Великодня в холодильнику(з замороженої паски знімаємо форму і тоді кладемо розморожуватись), так і просто приготувати на марлі - в форму викладаємо марлю, в неї сирну масу і кладемо на ніч в холодильник, зайва рідина стече, пасочка буде щільнішою і гарно триматиме форму," - каже авторка рецепту.
Рецепт сирної паски з вишнею та маком
Інгредiєнти:
Вишня - 100 г
Крохмаль - 15 г
Цукор - 30 г
Вода - 20 мл
Жовток яєчний - 2 шт.
Вершки 33% - 100 мл
Сир кисломолочний - 400 г
Цукрова пудра - 100 г
Масло вершкове 82% - 50 г
Мак - 20 г
Приготування
Крок 1
Помістіть заморожену вишню в каструлю, всипте цукор, кромаль, перемішайте. Поставте на середній вогонь та готуйте, додавши трохи води, поки суміш не загусне. Зніміть з вогню.
Крок 2
Вбийте яйця в каструлю, влийте вершки, поставте на слабкий вогонь. Розбийте вінчиком, потім перемішайте лопаткою до однорідності, зніміть з вогню.
Крок 3
Змішайте в мисці сир, м'яке масло та цукрову пудру, влийте вершки з яйцем, збийте занурювальним блендером до однорідності. Відкладіть частину суміші в окрему миску, додайте до неї мак, перемішайте.
Крок 4
Додайте до решти суміші вишню, знову збийте блендером.
Крок 5
Викладіть у форму шар рожевої суміші, розподіляючи по стінках, як показано на відео. Всередину покладіть суміш з маком, закрийте шаром рожевої суміші. Охолодіть в холодильнику до моменту подачі.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram