
Як не буває будинку без надійного фундаменту, так не буває і смачної піци без тіста. Однак приготувати ідеальну основу для страви вдається не завжди. Іноді вона виходить занадто жорсткою, а іноді — надто тонкою та сухою.
Главред розповів, як приготувати ідеальне тісто для піци в домашніх умовах.
Фудблогерка в Instagram @alionakarpiuk поділилася рецептом основи для піци, після якого ви точно не захочете замовляти доставку або ж купувати тісто в супермаркетах.
Інгредієнти на дві піци:
- сухі дріжджі - 5 г;
- цукор - 2 ст. л;
- тепла вода або молоко - 270 мл;
- сіль - 4 г;
- оливкова олія - ст. л;
- борошно - 375 г.
Спершу потрібно приготувати опару. Змішайте сухі дріжджі, цукор, воду або молоко та 75 грамів борошна. Суміш має настоюватися близько 15-20 хвилин.
Далі до опари варто додати сіль, оливкову олію, та 300 грамів борошна.
Добре все змішуємо, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на годину, щоб тісто підійшло.
Коли тісто збільшиться у розмірах, розділіть його на дві частини, викладіть на присипаний манкою пергамент та розімніть пальцями основу для піци.
Далі додайте свою улюблену начинку. Автор рецепта обрала гриби та курку.
Піцу потрібно випікати на максимальній температурі (приблизно 250 градусів) 10-15 хвилин.
Смачного!
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram