Можна їсти ложками: рецепт домашнього плавленого сиру за 15 хвилин

Смачні рецепти / Їжа
1 215
0

На полицях в супермаркетах є безліч варіантів плавлених сирків, які чудово доповнюють будь-які сніданки чи перекуси. Главред зʼясував, що плавлений сир можна приготувати в домашніх умовах за лічені хвилини.

Домашній плавлений сир не поступиться магазинному, адже його можна зробити не лише вершковим, а й гострим, додавши трохи спецій, до смаку. Фудблогерка Альбіна (@albik.food) показала, як приготувати сир за 15 хвилин.



Інгредієнти:

- кисломолочний сир (ж.9) 500 г;
- яйця 2 шт;
- розтоплене масло (ж.82) 100 г;
- сіль 1 ч.л;
- лимонна кислота 1/3 ч.л;
- сода 1 ч.л;
- сметана (якщо треба) 80-100 г.

Насамперед потрібно приготувати масу з кисломолочного сиру.

До сиру додайте яйця, соду, лимонну кислоту і перебийте блендером до однорідної консистенції.

Додайте розтоплене вершкове масло і ще раз використайте блендер, щоб в результаті вийшла однорідна консистенція.

Сирну масу перекладіть у каструлю з товстим дном і на мінімальному вогні грійте 5 хвилин, постійно помішуючи.

Далі зніміть масу з вогню, додайте сметану та ретельно все збийте блендером. Основа готова!

"Залежно від кисломолочного сиру маса може не загуснути, а навпаки розплавитися і це вже буде сир потрібної консистенції. Не переймайтесь, так теж може бути. В такому випадку ви можете не додавати сметану, а просто перебити ще раз блендером та залиште в холодильнику", - рекомендує Альбіна.

До плавленого сиру можна додати зелень, спеції або ж гриби.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм