Мак-ен-чиз - запіканка з макаронами на сніданок чи обід

Смачні рецепти / Їжа
608
0

Запіканка дуже вершкова і сирна, а також рецепт можна коригувати під наявні у вас інгредієнти й додавати щось від себе.

Про це пише NV.



Макарони з сиром, приготовані на плиті чи запечені до хрусткої скоринки, є бажаним доповненням до будь-якої основної страви. Цей класичний мак-ен-чиз поєднує пасту з легким білим соусом. Страву можна приготувати за кілька днів і поставити в духовку, коли прийде час, але вона буде такою ж на смак, як і в день приготування. Якщо ви хочете відразу приготувати та з’їсти мак-ен-чиз, не охолоджуйте соус, а додайте пасту. Зберіть у форму та запікайте, доки краї не зарум’яняться, а верх не стане золотисто-коричневим, від 20 до 30 хвилин. Залишки можна зберігати в холодильнику в герметичному контейнері до п'яти днів.

Інгредiєнти:

Макарони - 450 г
Масло вершкове 73% - 70 г
Борошно пшеничне - 30 г
Сіль - 10 г
Молоко 3,2% - 1.20 л
Сир твердий - 225 г
Сир чедер - 225 г
Білі гриби, сушені - за смаком
Чорний перець - за смаком

Приготування

Крок 1

Доведіть велику каструлю з сильно підсоленою водою до кипіння на сильному вогні. Додайте макаронів і варіть до 1 хвилини менше, ніж al dente. Злийте воду, промийте холодною водою, поки вона не охолоне на дотик, і відкладіть.

Крок 2

У каструлі нагрійте 4 столові ложки вершкового масла на середньому вогні до утворення піни. Додайте борошно, сіль, продовжуйте помішувати, поки суміш не стане насиченого кольору, приблизно 1 хвилину. Поступово влийте 5 склянок молока і доведіть до кипіння, часто помішуючи.

Крок 3

Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте, часто помішуючи, поки трохи не загусне, приблизно 2 хвилини. Зніміть каструлю з вогню. Додайте подрібнений сир, розмішайте до однорідності та повного розплавлення. Відставте, поки охолоне, приблизно на 30 хвилин.

Крок 4

Коли соус охолоне, додайте макарони і перемішайте, щоб з’єднати. Перекладіть у форму для запікання.

Крок 5

Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці під кришкою з фольги, поки запіканка не закипить по краях, приблизно 45 хвилин. Розкрийте, додайте попередньо замочені у гарячій воді гриби та запікайте, поки верх не стане золотисто-коричневим, приблизно 15 хвилин. Дайте настоятися 5 хвилин перед подачею.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

13:00
Стало відомо, чи відновиться туризм у Чорнобильській зоні після війни
12:40
Як вибухотехнік з Чернівців проводив розміновував Харківщину
12:20
Що буде, якщо їсти банани щодня: несподівані переваги
11:58
Епідеміолог пояснив, чому школам на Буковині рекомендують перейти на дистанційне навчання
11:40
Трамп заявив, що не полетить у Москву 9 травня
11:18
Проводили технічні роботи: на Буковині горів один із обʼєктів критичної інфраструктури
10:59
Дієтологи назвали чотири продукти, якими можна заспокоїти нерви
10:41
Україну накриє аномальна весна: що прогнозують синоптики
10:15
У Чернівцях «Mercedes» в'їхав у тролейбус: у ДТП загинув 21-річний чоловік
10:00
У Чернівцях в історичних будівлях пропонують реставрувати балкони
ексклюзив
09:38
Перевірте документи: кому від 1 березня можуть анулювати декларації із сімейними лікарями
09:15
Патрульна поліція хоче відмовиться від терміналів для оплати штрафів: пілотний проект працює на Буковині
08:52
США тиснуть на Київ щодо угоди про корисні копалини, погрожуючи відключити Starlink — Reuters
08:31
У Чернівцях успішні спортсмени будуть отримувати стипендії
08:10
Вночі Україну атакували 162 безпілотниками: які наслідки
07:49
Народження трійні та перекриття вулиці через ремонт: головні новини 21 лютого
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 22 лютого не буде світла
07:18
22 лютого: кого потрібно пом'янути в цю батьківську суботу
07:00
Погода на Буковині 22 лютого
02:00
Коли сіяти капусту на розсаду у 2025 році: буде рости краще, ніж торік
01:45
Наліт з крана зникне за 1 хвилину: до чого тут звичайний кетчуп
01:30
Пийте цей сік щодня, щоб забути про високий цукор та старість. Він є у кожному магазині
01:15
Найкраща редиска для України: 6 сортів, які гарантовано дадуть багатий урожай
01:00
Яровизація картоплі: коли її робити, щоб отримати здоровий врожай
00:45
Сприяє росту волосся. Ось як правильно робити масаж голови
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм