Шовковистий і насичений: старовинний рецепт гарячого шоколаду

Смачні рецепти
636
0

Гарячий шоколад - напій із глибокою та далекою історією, яка справді чарує. Але ще більш привабливим стане цей рецепт із 18 століття. Шовковиста текстура, нсаичений та справжній смак, що створить найкращий осінній настрій.

Американський популярний блогер Макс Міллер із каналу Tasting History зняв відео на Youtube про історію гарячого шоколаду. Він розповів, що до 19 століття найпопулярнішим способом вживання шоколаду було його пиття. Ацтеки пили дуже гіркий шоколад, а коли європейці привезли його додому, вони проклали шлях до одного з найдосконаліших поєднань продуктів: шоколад і цукор. Цей гарячий шоколад досить темний і терпкий, тому не соромтеся додавати більше цукру, якщо вам так смакує. Про це пише NV.



Він надзвичайно насичений і набагато густіший, ніж більшість сучасних гарячих шоколадів, тому, можливо, ви захочете приготувати лише невелику кількість напою, а решту шоколаду залишити на потім. Спеції на рецепторах створюють феєрверк, і хоча шоколад у Макса Міллера все ще мав трохи шматочків від какао (в принципі, неможливо отримати його повністю гладким в домашніх умовах), він був дуже смачним.

Рецепт блогер узяв із книги Мистецтво кулінарії, викладене просто і доступно Ганною Глассе за 1747 рік. Там йдеться:

"Інший спосіб приготування шоколаду.

Візьміть шість фунтів найкращих іспанських горіхів, очищених від шкаралупи; візьміть три фунти цукру, дві унції найкращої кориці, збитих і просіяних дуже дрібно; на кожні два фунти горіхів покладіть три добрі ванелі, або більше чи менше, як вам більше подобається; на кожен фунт горіхів півдрама насіння кардамону, дуже дрібно збитого і просіяного".

Для приготування потрібні какао-боби, протерті у кавомолці чи блендері. Їх, подрібнені, можна придбати в магазинах, лавках, та замовити онлайн.



Інгредієнти:

Цукор - 135 г;
Кориця - 2 ч. л.;
Кардамон мелений - ½ ч. л.;
Екстракт ванілі - 1 ч. л.;
Какаоь - 200 г;
Молоко 3,2% - 2 стакани.

Приготування

Крок 1

Збийте разом цукор і спеції, щоб вони змішалися. Додайте какао терте.

Крок 2

Покладіть все в блендер або кухонний комбайн і збийте. Це допоможе подрібнити какао-стружки та розтопити какао-масло, що міститься в них, перетворивши його на рідину або пасту. Якщо блендер починає перегріватися, зробіть перерву. Якщо ви не використовуєте його одразу, пересипте його в миску або іншу ємність і залиште, поки він не застигне.

Крок 3

Вийміть застиглий шоколад з ємності. Наріжте потрібну кількість на невеликі шматочки. Скільки ви використаєте, залежить від того, наскільки шоколадним ви хочете отримати гарячий шоколад. Нагріваємо молоко в каструлі до кипіння. Додайте подрібнений шоколад та інтенсивно збийте. Ви хочете змішати шоколад, але також створити трохи піни. Ви також можете використати молінільйо для створення піни, якщо він у вас є.

Крок 4
Розлийте гарячий шоколад у фантазійні чашки (найкраще маленькі, оскільки він дуже густий) і подавайте до столу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
20 872
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
14 036
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
12 938
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
9 168
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 635
"Так сильно ще не смерділо": чернівчани скаржаться на сморід у різних частинах міста
8 234
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
8 182
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
6 736
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 676
На Прикарпатті чоловік знайшов два гігантські білі гриби
6 134


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.