Гарячий шоколад - напій із глибокою та далекою історією, яка справді чарує. Але ще більш привабливим стане цей рецепт із 18 століття. Шовковиста текстура, нсаичений та справжній смак, що створить найкращий осінній настрій.
Американський популярний блогер Макс Міллер із каналу Tasting History зняв відео на Youtube про історію гарячого шоколаду. Він розповів, що до 19 століття найпопулярнішим способом вживання шоколаду було його пиття. Ацтеки пили дуже гіркий шоколад, а коли європейці привезли його додому, вони проклали шлях до одного з найдосконаліших поєднань продуктів: шоколад і цукор. Цей гарячий шоколад досить темний і терпкий, тому не соромтеся додавати більше цукру, якщо вам так смакує. Про це пише NV.
Він надзвичайно насичений і набагато густіший, ніж більшість сучасних гарячих шоколадів, тому, можливо, ви захочете приготувати лише невелику кількість напою, а решту шоколаду залишити на потім. Спеції на рецепторах створюють феєрверк, і хоча шоколад у Макса Міллера все ще мав трохи шматочків від какао (в принципі, неможливо отримати його повністю гладким в домашніх умовах), він був дуже смачним.
Рецепт блогер узяв із книги Мистецтво кулінарії, викладене просто і доступно Ганною Глассе за 1747 рік. Там йдеться:
"Інший спосіб приготування шоколаду.
Візьміть шість фунтів найкращих іспанських горіхів, очищених від шкаралупи; візьміть три фунти цукру, дві унції найкращої кориці, збитих і просіяних дуже дрібно; на кожні два фунти горіхів покладіть три добрі ванелі, або більше чи менше, як вам більше подобається; на кожен фунт горіхів півдрама насіння кардамону, дуже дрібно збитого і просіяного".
Для приготування потрібні какао-боби, протерті у кавомолці чи блендері. Їх, подрібнені, можна придбати в магазинах, лавках, та замовити онлайн.
Інгредієнти:
Цукор - 135 г; Кориця - 2 ч. л.; Кардамон мелений - ½ ч. л.; Екстракт ванілі - 1 ч. л.; Какаоь - 200 г; Молоко 3,2% - 2 стакани.
Приготування
Крок 1
Збийте разом цукор і спеції, щоб вони змішалися. Додайте какао терте.
Крок 2
Покладіть все в блендер або кухонний комбайн і збийте. Це допоможе подрібнити какао-стружки та розтопити какао-масло, що міститься в них, перетворивши його на рідину або пасту. Якщо блендер починає перегріватися, зробіть перерву. Якщо ви не використовуєте його одразу, пересипте його в миску або іншу ємність і залиште, поки він не застигне.
Крок 3
Вийміть застиглий шоколад з ємності. Наріжте потрібну кількість на невеликі шматочки. Скільки ви використаєте, залежить від того, наскільки шоколадним ви хочете отримати гарячий шоколад. Нагріваємо молоко в каструлі до кипіння. Додайте подрібнений шоколад та інтенсивно збийте. Ви хочете змішати шоколад, але також створити трохи піни. Ви також можете використати молінільйо для створення піни, якщо він у вас є.
Крок 4 Розлийте гарячий шоколад у фантазійні чашки (найкраще маленькі, оскільки він дуже густий) і подавайте до столу.
Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.
"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.