Рум'яні, пишні, солодкі, ароматні та пухкі - такі пампухи варті стояти на вашому Різдвяному столі та радувати погляд, нюх і особливо смакові рецептори.
Пампухи насправді є надзвичайно простою стравою, яка складається із тіста, обсмаженого в олії, та присипаного цукром. Цей рецепт від фуд-блогерки Катерини дозволяє урізноманітнити смак додаванням апельсинової цедри, як на відео. Також авторка пропонує начинити пампухи вишнями, маком або іншими варіантами на свій смак. Про це
пише NV.
Пампухи відрізняють від пампушок тим, що вони солодкі та святкові. Їх готують на Різдво у пісному варіанті як тут — без яєць та масла, але в олії. Пампушки ж можуть бути солоні, з часником, та приготовані у печі, чи в духовці.
Інгредієнти:Борошно пшеничне - 400 г;
Дріжджі пресовані - 20 г;
Апельсин - 1 шт.;
Цукор - 50 г;
Вода - 150 мл;
Олія соняшникова рафінована - 80 мл;
Олія соняшникова рафінована - ½ л;
Сіль - 1 щіпка.
ПриготуванняКрок 1Дріжджі розведіть у воді. Просійте борошно, додайте цукор та сіль, злегка перемішайте, влийте соняшникову олію, натріть цедру одного апельсина та замісіть тісто.
Крок 2Воно пружне, не має липнути до рук. Накрийте тісто рушником і залиште на 2 год при кімнатній температурі. Розкачайте тісто товщиною приблизно пів см і виріжте кружечки формою. Накрийте рушником і залиште на 30 хв.
Крок 3Розігрійте олію і зменште вогонь до середнього, опускайте пампухи по одному і смажте з обох сторін до золотавого кольору. Готові пампухи викладайте на 3-5 хв на застелену паперовими рушниками тарілку, а потім одразу посипте цукром, або цукровою пудрою.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
29-11-2024, 01:00
0
330