Пісний десерт на свята: рецепт різдвяних пампухів без молока і яєць
Рум'яні, пишні, солодкі, ароматні та пухкі - такі пампухи варті стояти на вашому Різдвяному столі та радувати погляд, нюх і особливо смакові рецептори.
Пампухи насправді є надзвичайно простою стравою, яка складається із тіста, обсмаженого в олії, та присипаного цукром. Цей рецепт від фуд-блогерки Катерини дозволяє урізноманітнити смак додаванням апельсинової цедри, як на відео. Також авторка пропонує начинити пампухи вишнями, маком або іншими варіантами на свій смак. Про це пише NV.
{reklama}
Пампухи відрізняють від пампушок тим, що вони солодкі та святкові. Їх готують на Різдво у пісному варіанті як тут — без яєць та масла, але в олії. Пампушки ж можуть бути солоні, з часником, та приготовані у печі, чи в духовці.
Інгредієнти:
Борошно пшеничне - 400 г;
Дріжджі пресовані - 20 г;
Апельсин - 1 шт.;
Цукор - 50 г;
Вода - 150 мл;
Олія соняшникова рафінована - 80 мл;
Олія соняшникова рафінована - ½ л;
Сіль - 1 щіпка.
Приготування
Крок 1
Дріжджі розведіть у воді. Просійте борошно, додайте цукор та сіль, злегка перемішайте, влийте соняшникову олію, натріть цедру одного апельсина та замісіть тісто.
Крок 2
Воно пружне, не має липнути до рук. Накрийте тісто рушником і залиште на 2 год при кімнатній температурі. Розкачайте тісто товщиною приблизно пів см і виріжте кружечки формою. Накрийте рушником і залиште на 30 хв.
Крок 3
Розігрійте олію і зменште вогонь до середнього, опускайте пампухи по одному і смажте з обох сторін до золотавого кольору. Готові пампухи викладайте на 3-5 хв на застелену паперовими рушниками тарілку, а потім одразу посипте цукром, або цукровою пудрою.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Повернутися назад