Фото: Рexels
Яблука з чедером? Ми кажемо "так"!
Ми так чекали яблучного сезону, і він тут. Тож використайте цей час, щоб насолодитися сповна. Готуйте не лише солодкі десерти, а й солоні пироги - як цей з сиром чедер та чебрецем.
Як шарувати запіканку: викладаючи шарами, додайте половину нарваного тіста, сир і яблука, а зверху залийте яєчною сумішшю. Завершіть тістом, потім сиром і яблуками. Доповнює букет свіжий чебрець.
Цю запіканку можна приготувати за два дні наперед. Дайте охолонути, за бажанням наріжте на порції, загорніть у фольгу та охолодіть. Розігрійте в розігрітій духовці, стежачи за тим, щоб яйця не пересмажилися, приблизно 15 хвилин. Рецептом
поділився NV.
Інгредієнти:Масло вершкове 82% - 15 г;
Яблуко - 200 г;
Чебрець свіжий - 2 г;
Мускатний горіх мелений - за смаком;
Яйця курячі - 7 шт.;
Молоко 3,2% - 400 мл;
Сіль - за смаком;
Листкове тісто - 250 г;
Сир чедер - 225 г.
ПриготуванняКрок 1Розігрійте духовку до 180 градусів. Змажте форму для пирога маслом.
Крок 2У середній сковороді на сильному вогні розтопіть 1 ложку вершкового масла. Готуйте нарізані яблука, часто помішуючи, щоб вони почали розм’якшуватися, приблизно 4 хвилини.
Крок 3Додайте 1/4 ч.л. чебрецю і 1/4 ч.л. мускатного горіха. Продовжуйте готувати, часто помішуючи, поки яблука не стануть злегка коричневими і карамелізованими, ще приблизно 4 хвилини. Дайте трохи охолонути.
Крок 4У середній мисці збийте яйця, молоко, сіль і 1/2 чайної ложки мускатного горіха. Половину тіста наріжте шматочками і викладіть на дно форми. Посипте половиною сиру і половиною яблук. Залийте яєчною сумішшю. Розірвіть решту тіста на шматки і викладіть поверх яєчної суміші. Зверху посипте сиром, що залишився, і яблуками.
Крок 5Випікайте запіканку до золотисто-коричневого кольору і пухкості, 35-40 хвилин. Дайте охолонути приблизно 5 хвилин. Посипте чебрецем.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
26-11-2024, 02:00
0
592