add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН
Молодий буковинець » Смачні рецепти » Як приготувати марципан вдома: простий рецепт


Фото: Istockphoto

Цю м'яку пасту їдять як цукерки або використовують у тортах і тістечках. Десерт сповнений солодкого мигдалевого аромату, і його набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати.

Марципан — десерт з багатовіковою історією та існує вже багато століть, тому його походження трохи незрозуміле. Найімовірніше, він походить з Китаю або Близького Сходу і потрапив до Європи через торгові шляхи зі Сходом. Кілька європейських міст мають давні традиції виробництва марципанів, зокрема, Німеччина, Італія, Іспанія і т.д. Марципан часто готують до Різдва чи Нового року та їдять як цукерки або використовують у тортах і тістечках. Про це пише NV.



Інгредієнти:

Борошно мигдалеве - 96 г;
Цукрова пудра - 227 г;
Вода - 2 ст. л.;
Мигдальний екстракт - ½ ч.л.

Приготування

Крок 1

Змішайте мигдальне борошно та цукрову пудру. Помістіть мигдальне борошно і цукрову пудру в кухонний комбайн і перетирайте до повного змішування і отримання дрібної пудри, приблизно 2 хвилини. Кілька разів зробіть паузу, щоб зішкребти боки та кути гумовою лопаткою. Додайте мигдальний екстракт і воду та працюйте кухонним комбайном, доки суміш не перетвориться на однорідну кульку, 1-2 хвилини. Якщо через 2 хвилини суміш все ще занадто суха, щоб збитися в однорідну масу, додайте додаткову воду по чайній ложці, обробляючи протягом хвилини після кожного додавання.

Крок 2

Вона повинна перетворитися на густу пасту, схожу на помадну глазур або тісто для ліплення. Вимісити марципан. Для цього вийміть марципан з кухонного комбайна на чисту поверхню, використовуючи лопатку, щоб зібрати всі шматочки, які не потрапили під ножі. Обережно вимісіть марципан руками на робочій поверхні протягом 30 секунд, щоб переконатися, що він рівномірно змішався і став однорідним.

Крок 3

Розкачайте марципан в колоду. Сформуйте з марципану колоду, загорніть її в поліетилен і поставте в холодильник до готовності до використання. У холодильнику марципан трохи застигне.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Рейтинг:
(голосів: 0)
Сьогодні, 01:00
0 255

Теги - марципан, приготування, рецепт, солодощі
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
getLinks(2); ?>
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
{slider sliderID='1' category="60" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="yes"}
ВІДЕО Переглянути все відео
{slider sliderID='2' category="12" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="no"}
• Опитування
Блоги
«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Wicked: чародійка

Жанр: фантастика, пригоди

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 12:30 16:10

Жанр: трилер, екшн

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 17:30

Жанр: драма

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 15:30

Жанр: трилер

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 19:10
Новини України