Фото: Istockphoto
Цю м'яку пасту їдять як цукерки або використовують у тортах і тістечках. Десерт сповнений солодкого мигдалевого аромату, і його набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати.
Марципан — десерт з багатовіковою історією та існує вже багато століть, тому його походження трохи незрозуміле. Найімовірніше, він походить з Китаю або Близького Сходу і потрапив до Європи через торгові шляхи зі Сходом. Кілька європейських міст мають давні традиції виробництва марципанів, зокрема, Німеччина, Італія, Іспанія і т.д. Марципан часто готують до Різдва чи Нового року та їдять як цукерки або використовують у тортах і тістечках. Про це
пише NV.
Інгредієнти:Борошно мигдалеве - 96 г;
Цукрова пудра - 227 г;
Вода - 2 ст. л.;
Мигдальний екстракт - ½ ч.л.
ПриготуванняКрок 1Змішайте мигдальне борошно та цукрову пудру. Помістіть мигдальне борошно і цукрову пудру в кухонний комбайн і перетирайте до повного змішування і отримання дрібної пудри, приблизно 2 хвилини. Кілька разів зробіть паузу, щоб зішкребти боки та кути гумовою лопаткою. Додайте мигдальний екстракт і воду та працюйте кухонним комбайном, доки суміш не перетвориться на однорідну кульку, 1-2 хвилини. Якщо через 2 хвилини суміш все ще занадто суха, щоб збитися в однорідну масу, додайте додаткову воду по чайній ложці, обробляючи протягом хвилини після кожного додавання.
Крок 2Вона повинна перетворитися на густу пасту, схожу на помадну глазур або тісто для ліплення. Вимісити марципан. Для цього вийміть марципан з кухонного комбайна на чисту поверхню, використовуючи лопатку, щоб зібрати всі шматочки, які не потрапили під ножі. Обережно вимісіть марципан руками на робочій поверхні протягом 30 секунд, щоб переконатися, що він рівномірно змішався і став однорідним.
Крок 3Розкачайте марципан в колоду. Сформуйте з марципану колоду, загорніть її в поліетилен і поставте в холодильник до готовності до використання. У холодильнику марципан трохи застигне.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Сьогодні, 01:00
0
255