RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Фото: Istockphoto

Цю м'яку пасту їдять як цукерки або використовують у тортах і тістечках. Десерт сповнений солодкого мигдалевого аромату, і його набагато легше приготувати вдома, ніж ви можете подумати.

Марципан — десерт з багатовіковою історією та існує вже багато століть, тому його походження трохи незрозуміле. Найімовірніше, він походить з Китаю або Близького Сходу і потрапив до Європи через торгові шляхи зі Сходом. Кілька європейських міст мають давні традиції виробництва марципанів, зокрема, Німеччина, Італія, Іспанія і т.д. Марципан часто готують до Різдва чи Нового року та їдять як цукерки або використовують у тортах і тістечках. Про це пише NV.



Інгредієнти:

Борошно мигдалеве - 96 г;
Цукрова пудра - 227 г;
Вода - 2 ст. л.;
Мигдальний екстракт - ½ ч.л.

Приготування

Крок 1

Змішайте мигдальне борошно та цукрову пудру. Помістіть мигдальне борошно і цукрову пудру в кухонний комбайн і перетирайте до повного змішування і отримання дрібної пудри, приблизно 2 хвилини. Кілька разів зробіть паузу, щоб зішкребти боки та кути гумовою лопаткою. Додайте мигдальний екстракт і воду та працюйте кухонним комбайном, доки суміш не перетвориться на однорідну кульку, 1-2 хвилини. Якщо через 2 хвилини суміш все ще занадто суха, щоб збитися в однорідну масу, додайте додаткову воду по чайній ложці, обробляючи протягом хвилини після кожного додавання.

Крок 2

Вона повинна перетворитися на густу пасту, схожу на помадну глазур або тісто для ліплення. Вимісити марципан. Для цього вийміть марципан з кухонного комбайна на чисту поверхню, використовуючи лопатку, щоб зібрати всі шматочки, які не потрапили під ножі. Обережно вимісіть марципан руками на робочій поверхні протягом 30 секунд, щоб переконатися, що він рівномірно змішався і став однорідним.

Крок 3

Розкачайте марципан в колоду. Сформуйте з марципану колоду, загорніть її в поліетилен і поставте в холодильник до готовності до використання. У холодильнику марципан трохи застигне.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
23-11-2024, 01:00
Коментарів 0 Переглядів 664


Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Можна побачити роботи Тараса Полатайка, Станіслава Туріни, Віолетти Олійник та інших


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.