Яблучна пастила, приготована вдома - чудова заміна магазинним солодощам. Ви точно будете впевнені в її складі та користі, а з приготуванням впорається навіть кулінар-початківець. Як готується домашня пастила в сушарці (або духовці), розповів і показав український шеф-кухар Євген Клопотенко, пише УНІАН.
Домашня пастила - рецепт від Євгена Клопотенка
Для приготування пастили підійдуть яблука будь-якого сорту.
Інгредієнти:
1 кг яблук; 2 ч. л. кориці меленої; 250 мл води.
Як готується пастила фруктова з яблук
У яблук вирізати серцеподібку і нарізати їх кубиком. Влити в каструлю воду, всипати яблука і притомити їх на середньому вогні. Додати корицю, перемішати, знову накрити кришкою і готувати до стану пюре.
Пробити блендером до однорідності. Викласти масу рівномірним шаром на пергамент і відправити в дегідратор (можна використовувати сушарку або духовку).
Дістати готову пастилу, дати їй охолонути і зняти з пергаменту. Готову пастилу згорнути і нарізати тонкими смужками - пастила домашня готова!
Пастила з яблук у духовці готується так само, але для цього потрібно встановити температуру духовки на 100°С і поставити десерт сушитися приблизно на 7 годин.
Важливо: під час приготування в духовці потрібно час від часу відчиняти дверцята і випускати пару.