Ніжна та насичена: як приготувати пасту Болоньєзе

Смачні рецепти / Їжа
5 293
0

Паста Болоньєзе є чудовою стравою, завдяки якій можна нагодувати сім'ю та ще лишиться на потім. Попри те, що кожен має свій рецепт, його завжди можна покращити та зробити ще смачнішим. Зокрема відомий шеф-кухар Мері Беррі здивувала своїх шанувальників, коли розповіла, що використовує біле вино та подвійні вершки у своєму рецепті Болоньєзе, передає Mirror, пише УНІАН.



Інгредієнти для приготування соусу до пасти

500 г свинячого фаршу;
500 г яловичого фаршу;
500 г пасти;
400 г нарізаних помідорів;
200 мл яловичого бульйону;
150 мл білого вина;
дві нарізані цибулини;
дві палички нарізаної селери;
одна велика нарізана морква;
три подрібнені зубчики часнику;
три столові ложки в'яленої томатної пасти;
чотири столові ложки подвійних вершків;
дві столові ложки подрібненого листя чебрецю;
чотири лаврових листи;
сіль і перець для подачі.
Для макаронів
450 г макаронних виробів пападелле;
сіль для води для макаронів.

Для подачі

сир пармезан;
листя базиліка.

Спосіб приготування

За інформацією The Express, Мері спочатку розігріває духовку на 160 градусів. Після чого у великій каструлі на плиті потрібно розігріти олію, додати нарізані моркву, селеру та цибулю, залиште їх смажитися на сильному вогні близько п'ять хвилин, поки овочі не почнуть ставати м'якими.

Коли овочі будуть готовими, додайте в каструлю свинячий та яловичий фарш.

"Використання двох видів м'яса означає, що ви отримаєте чудовий глибокий смак, і це те, що роблять італійці", - пояснив колишній суддя Bake Off.

Обсмажуйте м'ясо до рум'яної скоринки, тримаючи каструлю на сильному вогні. Через те, що м'ясо може злипатися та прилипати до дна каструлі, Мері радить використовувати дві лопатки, аби перемішати інгредієнти Болоньєзе. Після чого додайте роздавлений часник та залиште його смажитися близько на 30 секунд. Потім додайте томатну пасту та перемішайте її із соусом.

Після повного перемішування додайте яловичий бульйон та нарізані помідори. Продовжуйте перемішувати соус Болоньєзе та дайте йому закипіти. Після того, як соус закипить, додайте вино, зелень, сіль та перець.

Потім потрібно поставити соус у духовку, його варто випікати впродовж однієї години. Також Мері радить додати "секретний" інгредієнт", а саме подвійні вершки, коли ви будете виймати соус з духовки.

"Після години в духовці мій секрет полягає в тому, щоб зробити його ще більш насиченим, додавши подвійні вершки. Не хвилюйтеся, вони не згортаються або щось подібне, вони просто збагачують його. Я хочу, щоб в результаті вийшла досить густа суміш", - підкреслила шеф-кухар.

Після того, як ви додали подвійні вершки, поставте соус у духовку ще на годину. Загалом він повинен запікатися впродовж двох годин.

Коли Болоньєзе буде майже готовим, налийте в каструлю кип'ячену підсолену воду, аби зварити макарони.

"По-італійськи не заведено подавати густий м'ясний соус до тонкої пасти, наприклад, спагеті. Для ідеального поєднання обирайте макарони товстішої форми, наприклад, папарделле", - зазначає Мері.

Під час подачі посипте пасту та соус Болоньєзе пармезаном та базиліком.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
28 727
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
15 221
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
13 160
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
10 278
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
9 664
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 727
Два закарпатські села потрапили до переліку найкращих туристичних сіл світу
8 561
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
7 174
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 831
Суди тривали роками: примішення колишньої "Української книги" у центрі Чернівців повернули громаді
6 031


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.