Царське варення з кизилу: сім'я проситиме добавки

Смачні рецепти / Їжа
3 843
0

Варення з кизилу - дуже смачні ласощі з багатим смаком. Це не тільки чудовий наповнювач для тортів, млинців і тістечок. Його також можна подавати як соус до м'яса. Спробуйте приготувати домашнє кизилове варення - рецепт дуже простий і обов'язково вийде з першого разу.

Про це пише УНІАН.



Просте варення з кизилу без кісточок

Інгредієнти:

кизил - 1 кг;
цукор - 500 г.

Перед тим, як зварити варення з кизилу, ретельно промийте ягоди і приберіть гнилі плоди. Висипте в каструлю з товстим дном і залийте водою. Варіть 30-40 хвилин. Потім дістаньте ягоди з води і дайте їм охолонути. Сам відвар не виливайте - він ще стане в нагоді.

Ще теплі ягоди перетріть через сито - кісточки легко відокремляться від м'якоті. Перекладіть кизилове пюре в каструлю і влийте відвар, у якому раніше варився кизил. Додайте цукор і, за бажанням, трохи меду для аромату. Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального.

Готуйте варення 30 хвилин, знімаючи піну. Готовий десерт розкладіть по стерильних банках і закрийте обробленими кришками.

Варення з кизилу з цілими ягодами

Інгредієнти:

кизил - 600 г;
цукор - 700 г;
вода - 200 мл.

Ягоди ретельно промийте кілька разів. Приберіть м'яті та гнилі плоди. У каструлю з товстим дном всипте цукор і влийте воду. Доведіть цукровий сироп до кипіння і варіть на невеликому вогні 5 хвилин. У гарячу рідину викладіть кизил у сироп і почекайте до повного охолодження. Ідеально - залишити каструлю на ніч, щоб ягоди добре просочилися.

Остигле варення поверніть на вогонь і варіть 30-40 хвилин, поки ягоди не стануть повністю м'якими. Піну на поверхні знімайте шумівкою. Розлийте гаряче кизилове варення в стерилізовані банки та зберігайте в прохолодному місці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
У Чернівцях колишній начальник фіскальної служби почав самовільне будівництво у заповіднику
20 872
Купують сітками: на ринках Чернівців ціни на капусту рекордно низькі
14 036
У селі на Буковині жінка з кількаметрової висоти впала з кладки у річку
12 938
З одного боку – скеля, з іншого – крутий схил: на Буковині розпочали ремонт гірського серпантину
9 168
Сильні заморозки і дощ з мокрим снігом: на Буковині у вихідні погіршиться погода
8 635
"Так сильно ще не смерділо": чернівчани скаржаться на сморід у різних частинах міста
8 234
«Що нам тепер робити? Помирати?»: на Буковині мобілізували чоловіка, батьки якого обоє з інвалідністю — відео
8 182
Прокуратура вважає, що в Чернівцях діяла ОЗГ, яка розтратила 2,2 млн грн "Міськсвітла"
6 736
Старшокласники будуть навчатися не всюди: які школи у Чернівцях стануть ліцеями
6 676
На Прикарпатті чоловік знайшов два гігантські білі гриби
6 134


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.