add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН
Молодий буковинець » Смачні рецепти » Царське варення з кизилу: сім'я проситиме добавки


Варення з кизилу - дуже смачні ласощі з багатим смаком. Це не тільки чудовий наповнювач для тортів, млинців і тістечок. Його також можна подавати як соус до м'яса. Спробуйте приготувати домашнє кизилове варення - рецепт дуже простий і обов'язково вийде з першого разу.

Про це пише УНІАН.



Просте варення з кизилу без кісточок

Інгредієнти:

кизил - 1 кг;
цукор - 500 г.

Перед тим, як зварити варення з кизилу, ретельно промийте ягоди і приберіть гнилі плоди. Висипте в каструлю з товстим дном і залийте водою. Варіть 30-40 хвилин. Потім дістаньте ягоди з води і дайте їм охолонути. Сам відвар не виливайте - він ще стане в нагоді.

Ще теплі ягоди перетріть через сито - кісточки легко відокремляться від м'якоті. Перекладіть кизилове пюре в каструлю і влийте відвар, у якому раніше варився кизил. Додайте цукор і, за бажанням, трохи меду для аромату. Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального.

Готуйте варення 30 хвилин, знімаючи піну. Готовий десерт розкладіть по стерильних банках і закрийте обробленими кришками.

Варення з кизилу з цілими ягодами

Інгредієнти:

кизил - 600 г;
цукор - 700 г;
вода - 200 мл.

Ягоди ретельно промийте кілька разів. Приберіть м'яті та гнилі плоди. У каструлю з товстим дном всипте цукор і влийте воду. Доведіть цукровий сироп до кипіння і варіть на невеликому вогні 5 хвилин. У гарячу рідину викладіть кизил у сироп і почекайте до повного охолодження. Ідеально - залишити каструлю на ніч, щоб ягоди добре просочилися.

Остигле варення поверніть на вогонь і варіть 30-40 хвилин, поки ягоди не стануть повністю м'якими. Піну на поверхні знімайте шумівкою. Розлийте гаряче кизилове варення в стерилізовані банки та зберігайте в прохолодному місці.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Рейтинг:
(голосів: 0)
17-10-2024, 00:30
0 3 599

Теги - рецепти, корисно, варення
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
getLinks(2); ?>
ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
{slider sliderID='1' category="60" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="yes"}
ВІДЕО Переглянути все відео
{slider sliderID='2' category="12" template="default" aviable="global" from="0" limit="3" cache="no"}
• Опитування
Блоги
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
Wicked: чародійка

Жанр: фантастика, пригоди

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 12:30 16:10

Жанр: трилер, екшн

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 17:30

Жанр: драма

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 15:30

Жанр: трилер

Кінотеатр: {item_cat_my}

Сеанси: 19:10
Новини України