Варення з кизилу - дуже смачні ласощі з багатим смаком. Це не тільки чудовий наповнювач для тортів, млинців і тістечок. Його також можна подавати як соус до м'яса. Спробуйте приготувати домашнє кизилове варення - рецепт дуже простий і обов'язково вийде з першого разу.
Про це
пише УНІАН.
Просте варення з кизилу без кісточокІнгредієнти:кизил - 1 кг;
цукор - 500 г.
Перед тим, як зварити варення з кизилу, ретельно промийте ягоди і приберіть гнилі плоди. Висипте в каструлю з товстим дном і залийте водою. Варіть 30-40 хвилин. Потім дістаньте ягоди з води і дайте їм охолонути. Сам відвар не виливайте - він ще стане в нагоді.
Ще теплі ягоди перетріть через сито - кісточки легко відокремляться від м'якоті. Перекладіть кизилове пюре в каструлю і влийте відвар, у якому раніше варився кизил. Додайте цукор і, за бажанням, трохи меду для аромату. Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь до мінімального.
Готуйте варення 30 хвилин, знімаючи піну. Готовий десерт розкладіть по стерильних банках і закрийте обробленими кришками.
Варення з кизилу з цілими ягодамиІнгредієнти:кизил - 600 г;
цукор - 700 г;
вода - 200 мл.
Ягоди ретельно промийте кілька разів. Приберіть м'яті та гнилі плоди. У каструлю з товстим дном всипте цукор і влийте воду. Доведіть цукровий сироп до кипіння і варіть на невеликому вогні 5 хвилин. У гарячу рідину викладіть кизил у сироп і почекайте до повного охолодження. Ідеально - залишити каструлю на ніч, щоб ягоди добре просочилися.
Остигле варення поверніть на вогонь і варіть 30-40 хвилин, поки ягоди не стануть повністю м'якими. Піну на поверхні знімайте шумівкою. Розлийте гаряче кизилове варення в стерилізовані банки та зберігайте в прохолодному місці.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
17-10-2024, 00:30
0
3 599