RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Прийом у Порошенка  за участю «тушок» та регіоналів


"Тушки", вчорашні соратники Януковича, а то й відверті зрадники України вільно почувалися на прийомі з нагоди інавгурації Президента України Петра Порошенка. Багатьох українців вразили чимало запрошених на церемонію.

"Урочистий прийом із нагоди складення Петром Порошенком президентської присяги став втраченою можливістю для ефективної АТО", – пише у своєму блозі депутат Київради Ігор Луценко, який першим оприлюднив у мережі фотографії одіозних політичних персонажів, які були гостями на прийомі у новообраного глави держави.

Протягом вечора олігарх Ринат Ахметов мирно спілкувався з усміхненим подружжям Юрія та Ірини Луценків. Екс-регіонали Антон Яценко, Ян Табачник, Микола Рудьковський та родина Герег теж виявилися поважними гостями свята.

Із Чернівців на інавгурацію Порошенка теж поїхала чимала компанія місцевих політиків. Серед них були і екс-нардеп Віктор Король, і навіть депутат міськради Валерій Чинуш.

А ось депутат облради Михайло ПАВЛЮК, який теж був на прийомі, вважає, що вечірка відбулася на найвищому рівні.

– На інавгурації Порошенка я відчув гарну атмосферу. Було чимало людей, які справді вболівають за кращу долю України, – каже він. – Скористався нагодою і поспілкувався з культовими особистостями – Євгеном Сверстюком, Степаном Хмарою, Левком Лук’яненком. Не було комфортно бачити деяких представників колишньої провладної партії. Але ми ж повинні зрозуміти, що там існував певний порядок – туди запрошені були всі представники центральної влади, народні депутати… Чесно кажучи, регіонали там виглядали "ніяк". Люди, як правило, їх обходили. Не бачив жодного скупчення людей поблизу депутатів від ПР. Набагато цікавіше було слухати, скажімо, сотника Володимира Парасюка, спілкуватися зі співачкою Русланою чи міністром культури Євгеном Ніщуком. Вже не кажу про прем’єр-міністра чи новообраного президента… Ось біля них натовпи людей були великими. Вразило й те, що олігархи, які були присутніми на цьому заході, вільно ходили без охорони. Зробив для себе кілька фото родини президента на згадку. З Петром Олексійовичем не фотографувався – не було можливості.
Присутність багатьох одіозних політиків на інавгурації президента розчарувала і мера Чернівців Олексія КАСПРУКА, який теж побував на прийомі.

– Регіонали та різні одіозні особи мене здивували на цій інавгурації. Був здивований побачити там і нашого Валерія Чинуша. Щоправда, привітався з ним здалеку. Але не спілкувався. Мав важливішу розмову – з Арсенієм Яценюком. Він пообі­цяв сприяти розвитку Чернівців, – розповів міський голова.

Колишній керівник департаменту внутрішньої політики ОДА часів Михайла Папієва Богдан ОНУФРИК теж побував на святі – на запрошення свого друга народного депутата Юрія Стеця.

– Коли я там був, мене теж вразило те, чому представники Партії регіонів прийшли на інавгурацію Порошенка. Це, чесно кажучи, мене бентежило. Але потім, коли виступив президент, я звернув увагу на важливі речі, про які він говорив: про єдність, про гуманітарну політику, про культуру, про можливість, шанс для країни і кожного громадянина. Я так розумію, що туди запросили весь парламент, всіх керівників регіонів – це, мабуть, згідно з протоколом. Певно, воно протокольно було зроблено правильно. Але з моральної точки зору – не зовсім. (М. Кобилюк)

Думка

Ігор ГАВРАДА, політолог:

– На мою думку, це була одна з найкращих інавгурацій. Зокрема приємне враження на мене справила сама промова Порошенка. Направду, сильно, просто і зрозуміло.

Друга, неофіційна частина свята, зазвичай використовується для того, щоб у менш офіційній атмосфері президент міг постати перед людьми, якими він незабаром буде керувати. Це така данина традиції, від якої ніхто нікуди не дінеться.

Щодо регіоналів – багатьом народним депутатам запрошення на інавгурацію приходять майже за посаду. Напевно, є якась процедура. Нардеп – це людина поважна, тому її і запрошують. Щодо олігархів – запрошення їх є свого роду проявом уваги до них. Це – тонкі моменти етикету. Бо не запросити Ярославського – означає на кулуарній політичній мові, що він потрапив в опалу до Порошенка. Тому в таких речах треба просто зважати на їхній певний символізм. 
12-06-2014, 16:20
Коментарів 0 Переглядів 2 552

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.