RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Біля університету знесуть гаражі

Мешканці категорично проти цього. Кажуть,
що гаражі не самобуди, а на їхнє встановлення є дозволи тієї ж міськради.

За кілька метрів від об’єкта ЮНЕСКО – Чернівецького національного університету – сусідні вулиці "прикрашають" металеві гаражі.

Стоять вони тут уже майже півстоліття, але нині до об’єкта ЮНЕСКО й буферної зони не пасують. Тому в міській раді порушили питання про те, що металеві гаражі потрібно демонтувати. Знести гаражі хочуть на вулицях Хотинських Комсомольців, М. Коцюбинського та М. Некрасова. Щоправда, як це робитимуть і коли, поки що ніхто не знає.

Замість гаражів – готель і стоянка

– Територія, де розташовані гаражі, прилегла до об’єкта ЮНЕСКО. Вона підлягає реконструкції й прилаштуванню для туристичних потреб, – каже начальник відділу з питань охорони культурної спадщини міськ­ради Олена Пушкова. – На сьогодні є лист Шевченківської районної ради про те, що гаражі всі опечатані. Усім користувачам надано попередження. Там є приблизно до 20 гаражів на вулицях Хотинських Комсомольців, Коцюбинського, Некрасова.

Обстежують гаражі, встановлюють власників. Майже всі гаражі встановлено самовільно. На деякі є рішення, їх видавали людям з особливими потребами. Це рішення попередніх років, їх, найімовірніше, скасують.

Розробляють плани використання території. Наприклад, є пропозиція на вулиці Некрасова збудувати невеликий готельний комплекс, стоянку для туристичних автобусів. Там має бути регенерація кварталу в комплексі з реконструкцією скверу.
У Шевченківській райраді кажуть, що за роботи зі знесення гаражів має взятися міська рада.

– Міська рада рекомендує районній раді в судовому порядку вирішити питання з демонтажем гаражів. Але яким чином це зробити, якщо ділянки під ці гаражі виділяли на сесії міської ради? Ці рішення ніхто не скасовував, тож будь-який суд програємо або він тягтиметься роками, – переконаний начальник відділу з питань благоустрою й сані­тарно-еколо­гічного стану Шевченківської райради Микола Марчак. – Щоб говорити про демонтаж цих гаражів, спочатку на виконкомі міськради потрібно скасувати рішення про дозвіл на встановлення гаражів. Повинно бути рішення, куди перенести гаражі. Нині власників знайти дуже складно, одні померли, інші – виїхали за кордон.

"Документи є,
це не самобуд"


На вулиці Хотинських Комсомольців, 10, одразу з дороги видно шість металевих гаражів. Жоден із них не опечатаний, але є сліди від паперу. У дворі за кілька метрів – на вулиці М. Коцюбинського, 7, – ще дев’ять металевих гаражів. Мешканець будинку Микола Панцуряк про демонтаж гаражів чув, але, каже, офіційно їх ніхто не попереджав. І одразу зауважує: "Вулицю перекриємо, якщо таке зроблять". Потім "проводить екскурсію" і розповідає, хто є власником металевих гаражів.

– Тут гараж колишнього головного архітектора міста. Його син виїхав до Німеччини на заробітки, приїжджає час від часу, – каже Микола Васильович. – Власники іншого гаражу поїхали на постійне місце проживання до Австралії. А тут гараж чоловіка, у якого внук хворий на ДЦП, їм машина потрібна під будинком, бо дитину возять до лікаря.

– У всіх власників є документи на гаражі, це не самобуди, – обурюється Микола Васильович. – Повигадували стоянку для автобусів. Краще б біотуалет поклали, бо всі водії маршруток та тролейбусів за ці гаражі в туалет бігають. Є територія колишньої військової кафедри, хай там роблять стоянку. А тут знищувати двір не дамо.

Микола Панцуряк має свій погляд на вирішення проблеми. Каже, хай би зібрали 33-х мешканців будинку й без сварок обговорили це питання. Зрештою можна гарний паркан встановити вздовж двору й заховати ці гаражі від очей туристів. 
Людмила ОСАДЧУК
5-07-2013, 12:45
Коментарів 0 Переглядів 2 379

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.