RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

На гральний бізнес – із ломами

Минулого тижня за ніч у Чернівцях ліквідували 13 підпільних гральних закладів.

Із початку року в Україні масово почали викривати гральні зали. На Буковині від початку року виявили 19 підпільних гральних закладів. Два з них працювали в Сторожинці та Заставні. Минулого тижня за одну ніч міліціонери спільно зі спецпризначенцями "Соколу" та "Беркуту" майже одночасно влаштували облави в 13 гральних залах у Чернівцях. У районі "Гравітону" виявили два зали із гральними автоматами, які знаходилися по сусідству.

Також гральні автомати знайшли в закладах на вулиці Ентузіастів та в районі дріжджзаводу. Гральні заклади, де використовували комп’ютерні симулятори гральних автоматів, "накрили" й на вулицях Стасюка, Комарова, Головній, Фастівській та Гагаріна.
Під час останнього рейду вилучили 350 системних блоків та 170 гральних автоматів.

У касах закладів виявили 336 тисяч гривень, 20 тисяч доларів та шість тисяч євро.

Щоб потрапити до приміщень, спецпризначенцям доводилося використовували молоти, болгарки та ломи. Під підозрою в організації мережі з 13 гральних закладів – троє людей.

Між виконавцями й організатором – ланцюг

– У подібних закладах працюють наймані працівники, які там, звісно, не оформлені офіційно, – розповідає старший оперуповноважений з особливо важливих справ управління Державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС в області Василь НАВРОЦЬКИЙ. – Формуються певні організаційні ланцюги. Безпосередньо організатор спілкується з найвищими ланками цих ланцюгів, які передають йому гроші. Це, так би мовити, адміністратори. Вони й виплачують працівникам зарплату, сплачують компослуги за утримання приміщень та виконують іншу організаційну роботу. Потрібно задокументувати діяльність саме організатора, бо виконавці особливо не впливають на ситуацію. Вони завтра звільнилися, і на їхнє місце прийшли нові. Ситуація повторюватиметься, бо головний знову організує гральний заклад.
Останній приклад – виявлення та документування мережі 13 гральних закладів, які діяли в місті. Подібні заклади працюють за зачиненими дверима. Вони використовують так звані тамбури. Це подвійні двері. Усіх клієнтів вони знають в обличчя. Спочатку відчиняють одні двері, клієнт заходить всередину. Їх зачиняють і тільки потім відчиняють наступні двері. Траплялися випадки, коли під час фіксації в таких закладах у нас вибивали з рук фотоапарати. Також біля кожного адміністратора є кнопка вимкнення електроенергії в залі. Щоб не встигли зафіксувати інтерфейс азартних ігор на моніторах комп’ютерів, вони натискають кнопку, і у всьому закладі зникає світло.

Без ломів та болгарок до приміщення потрапити неможливо

– Щоб не допустити вимкнення електроенергії, оперативний працівник під виглядом відвідувача потрапляє до закладу, – продовжує Василь Навроцький. – Зазвичай адміністраторів двоє. Один може підійти до когось із відвідувачів. Оперативникові потрібно відволікти увагу іншого адміністратора, який знаходиться біля кнопки вимкнення живлення, й заблокувати доступ до неї.

Двері закладів постійно зачинені. Неважливо, вони міцні й броньовані чи китайські. Щоб їх зламати, потрібен час. Тим більше, що здебільшого дверей двоє. Для цього використовують звичайні засоби: молотки, ломи та болгарки. Інакше до приміщення потрапити неможливо. Працівники часом чинять опір, але далі, ніж до штовханини, не доходить. Вони наймані працівники і їм немає сенсу перешкоджати правоохоронцям. Переважно працівники намагаються вдати, що потрапили до закладу випадково й не мають до його роботи стосунку. Зазвичай кажуть: "Я прийшов до друга, він попросив мене постояти тут, а сам кудись відійшов. Нічого не знаю".

2012 року було п’ять подібних кримінальних справ, які вже в суді.
Михайло Салітра
21-06-2013, 14:01
Коментарів 0 Переглядів 2 735

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.