RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Чула жахливі крики»


Неподалік Кам’янця-Подільського 15 вересня приблизно о 16.45 перекинувся рейсовий автобус "Чернівці – Донецьк". Як повідомили в управлінні МНС у Хмельницькій області, це сталося біля села Гуменці. Той відрізок дороги водії називають "тещиним язиком".

Пасажирський автобус Merсedes Benz належить туристичній фірмі "Шеріф-тур". Прямував він із Чернівців до Донецька. Під час руху автобус з’їхав у кювет та перекинувся. Внаслідок ДТП загинуло двоє людей. Ще 17 із травмами різного ступеня важкості доставили до лікарень Кам’янця-Подільського. На момент аварії в автобусі перебувало 17 пасажирів та двоє водіїв.

Наймолодшому з постраждалих у ДТП – 23 роки, найстаршій – 76. За попередніми даними, причиною автокатастрофи стало те, що водій не врахував складної дорожньої ситуації після дощу та не обрав безпечну швидкість.

"Вирвали люк –
і я побачив, що люди лежать одне на одному"


– Ми їхали бусом із Кам’янця-Подільського в бік Дунаївців, – розповідає свідок Олександр Д. – Жінка попереду вигукнула: "Там аварія!" Водій проїхав кілька метрів і зупинився. Саме почався дощ, і від перепаду температури пітніли вікна. Нічого не було видно. Водій вийшов і вигукнув: "Мужики, побігли!" Коли ми наблизились до перекинутого автобуса, його колеса ще крутилися. Один із чоловіків дістався місця водія й повернув ключ запалення, щоб заглушити двигун, щоб автобус не зайнявся. Почали вибивати заднє скло та виривати люки, – пригадує Олександр. – Коли вирвали люк, я побачив, що люди лежать одне на одному. Декого з них притиснуло деталями автобуса, дехто був у крові. Поступово почали діставати їх. Дехто вибирався самотужки. Від переляку ніхто й слова не казав. Лише коли допомогли вибратись одній жінці, вона вигукнула: "Витягніть мою доньку!" Ті, хто вже вибрався з автобуса, лягали на траву. Чоловіки мовчки палили. Усі були перелякані. Дістали старшу жінку. Їй робили масаж серця, але це не допомогло. Потім дістали чоловіка. У нього з вуха йшла кров. Йому теж не змогли допомогти.

Серед потерпілих у ДТП – чернівчанка Елла, яка їхала до Кривого Рогу. Нині вона лежить зі зламаним ребром у травматологічному відділенні міської лікарні в Кам’янці-Подільському.

– Понесло автобус убік. Я тоді лише почула жахливі крики людей, – каже журналістові "МБ" жінка. – Мало що пригадую, бо частково втратила свідомість. Пам’ятаю, коли водій зрозумів, що не впорається з керуванням, сам почав кричати. Коли я прийшла до тями, поруч лежала мертва жінка. Вона сиділа позаду мене. Коли автобус перекинувся, жінка впала на мене. Я зателефонувала своєму чоловіку, який був у Чернівцях. Не пам’ятаю, як це робила. Вигукнула йому, що сталася аварія. Потім зв’язок обірвався.
На власні очі бачила цю аварію жителька Гуменців Людмила СТОРОЖУК. Вона проживає неподалік місця, на якому сталося ДТП. Кореспондентові "МБ" жінка розповіла, що буквально за десять хвилин до цього нещастя поблизу її будинку сталася ще одна аварія.

– Десь за десять хвилин до цього легковик занесло в кювет, – каже Людмила Сторожук. – На щастя, ніхто не постраждав. Згодом ми із чоловіком були шоковані: автобус залетів у кювет під мостом. Його понесло через мокру дорогу. Я бачила: водій не їхав швидко! Назустріч цьому автобусу їхала маршрутка. Усі водії повибігали з машин, допомагали витягувати людей з автобуса. А "швидка" приїхала аж через 25 хвилин!

– Чому тут стільки аварій? Ось полийте водою цю трасу! Вона стає дуже слизькою. Щодня тут стаються аварії. Через кожен кілометр – труп, труп, труп…

Доки тривають експертизи, говорити про причини аварії ніхто не береться.
Однак відомо, що водії перед виїздом проходили медогляд, а технічний стан автобуса перевіряли. Одним із факторів, який міг відіграти ключову роль, може бути пил від цементного заводу, розташованого неподалік "тещиного язика".

– Водії перед виїздом на маршрут проходили медичний огляд, – каже в. о. заступника начальника територіального управління Головної автотранспортної інспекції в області Михайло ДЕЯК. – Автобус проходив техогляд. Там досить круті спуск і поворот. Водій не впорався з керуванням на слизькій дорозі. Я багато спілкувався з водіями автобусів. Ще до цього випадку вони неодноразово нарікали на небезпеку того місця. Однією із причин підвищеної аварійної небезпеки там вони називають пил від цементного заводу. У суху погоду він суттєво не впливає на зчеплення з дорогою. А ось якщо пройшов дощ, то він створює ефект ожеледиці. Однак остаточну причину встановлять хмельницькі експерти після проведення всіх експертиз.

У водія, який перебував за кермом, 36 років стажу

Загинуло двоє – буковинка та донеччанин.

– Загибла – 76-річна жителька Неполоківців Кіцманського району, – розповідає старший інспектор відділу кадрового забезпечення та профілактичної роботи управління ДАІ у Хмельницькій області Світлана СВІДЕРСЬКА. – Інший загиблий – 62-річний донеччанин. Серед потерпілих було ще четверо буковинців: житель Путили 1973 року народження, жінка із Сокирян 1960 року народження, та двоє чернівчан 1957 та 1982 років народження.

Їх госпіталізували до лікарень Кам’янця-Подільського. Їхньому життю нічого не загрожує.

– Чоловік із Путили та жінка із Сокирян перебувають у стані середньої важкості, – розповів завідувач інформаційно-аналітичного відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні №1 Олександр ДІЩУК. – А двоє вінничанок, які також перебувають у нас, у стабільно важкому стані.

Двоє чернівчанок перебувають у Кам’янець-Подільській районній лікарні.

– Одну з пацієнток спочатку помістили до реанімації, – розповідає головний лікар Яків ЦУГАЄВИЧ. – Нині її перевели в травматологічне відділення. Там перебуває й інша пасажирка, теж чернівчанка. Стан жінок – середньої важкості.

Керував автобусом донеччанин 1957 року народження. Він має 36 років водійського стажу. Від початку поїздки за кермом перебував не більше трьох годин. Інший водій – донеччанин 1959 року народження. Водійський стаж – 31 рік.

Чоловік, який перебував за кермом, отримав струс мозку та перелом ребра.
Розслідування обставин ДТП триває.

Родичам загиблих виплатять по
102 тисячі гривень


Родичам загиблих виплатять по 102 тисячі гривень. Іншим потерпілим за один день непрацездатності компенсовуватимуть по 102 гривні. Це за умови, що в них були квитки.

– Згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів, постраждалим виплачуватимуть по 102 гривні за кожен день непрацездатності, – розповідає директор Чернівецької дирекції страхової компанії "Універсальна" Марія СВІДУНОВИЧ. – За цим випадком, окрім заяви про страхову подію, у нас більше нічого немає. Усі матеріали наразі в правоохоронців.

Родичі загиблих до нас поки що не зверталися. Якщо в загиблих були квитки, виплата рідним становитиме 102 тисячі гривень. Якщо ж у них не було квитків, придбаних у касі, про відшкодування не йтиметься.

Якщо хтось отримав інвалідність певної групи, передбачені виплати від суми 102 тисячі гривень. Чим складнішу групу інвалідності отримала людина, тим більший відсоток компенсації.
Микола Кобилюк, Михайло Салітра
21-09-2012, 15:53
Коментарів 0 Переглядів 3 945

Теги -

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини
Познайомитись ближче із кандидатами та їх стратегічним баченням розвитку університету можна на зустрічах зі студентами та співробітниками
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Це заклад американської мережі швидкого харчування, що спеціалізується на стравах із курятини


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.