RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Аукціон небаченої щедрості

Уже добрі півроку на мешканців Чернівців, області та країни сиплються дитячі майданчики, шкільні автобуси та безвідсоткові кредити на придбання житла.

Представники влади вигадують дедалі нові способи задобрити виборців. Наприклад, ключі від нових шкільних автобусів почали вручати по другому колу. Спочатку директорам сільських шкіл їх вручили на Соборній площі у Чернівцях. Тепер Михайло Папієв та головний освітянин області і кандидат у нардепи Михайло Бауер вручають їх уже "на місцях". "Ключі від нового шкільного автобуса директору Зруб-Комарівської школи Сторожинецького району вручив директор департаменту освіти Михайло Бауер", – повідомляє прес-служба ОДА.

Першого вересня вдруге ключі з рук губернатора Михайла Папієва отримали дирекції Чудейської та Магальської шкіл.

Турбота влади тепер дісталася і до людських городів. Симпатії пільговиків здобуватимуть за допомогою плуга. Голова ОДА Михайло Папієв пропонує підприємцям безкоштовно виорати ділянки малозабезпеченим. Сільські голови мають пропонувати агрофірмам зробити це "на добровільних засадах".
У Головному управлінні АПК області вже думають, як втілити це у життя.

– Фахівці від сільського господарства кажуть, що собівартість такої доброї справи для земляків – задоволення не з дешевих. Тільки солярки на один гектар потрібно на 400 гривень. "Задурно це ніхто робити не буде, – вважає голова фермерського об’єднання "Джерело" Василь СОЛОМКО. – Це можливо лише через пошук компромісу між підприємцями та державою. Ті, хто має техніку, не багатії. Це трудяги, які зводять кінці з кінцями, намагаються годувати родини і розраховуватися за техніку. Хто віддасть такі гроші добровільно? Це більше схоже на передвиборчу акцію. Держава нині допомогти нікому не може, а ось нашкодити – так.

– Це хороша ініціатива, – каже представник громадянської мережі "Опора" в області Назар ТИМОЩУК. – Але перед виборами усім зрозуміло, на що вона спрямована. Як і решта благодійності, покликана здобути симпатії виборців до влади.

Юридично підкупом виборців це вважати не можна. Але ж фактично всі розуміють, що це роблять не зовсім щиро і саме перед виборами.

Якщо ж підприємці робитимуть це з-під батога у "добро­вільно-примусовому" порядку, це буде пряме використання адмінресурсу.

Директор Буковинського центру виборчих технологій Ігор БАБЮК вважає ініціативу хорошою. Виборець матиме практичну користь.

– Ініціатива гарна, – каже він. – Якби не вибори, взагалі було б супер. Саме з цього для виборця буде користь під час виборчого процесу. 
Михайло Салітра, Микола Кобилюк

Думка

Iгор Гаврада,
політолог:
Влада повинна постійно піклуватися про населення, яке її обрало. Тобто школи повинні відкривати, лікарні мають бути забезпечені медичними апаратами, а дітей до школи мають возити шкільні автобуси. Коли влада розкидається такими подарунками задовго до виборів, це не настільки помітно, як у передвиборчий період. Якщо ж такі "акти щедрості" стаються перед самими виборами, це означає, що політична провладна сила хоче показати виборцям, що вона ефективна і дбає про людей.
Очевидно, це роблять для того, щоб виборці знову підтримали цю партію.
Я не називав би все це небаченою щедрістю, бо це ж нормальна функція влади – забезпечувати потреби населення. Від цього люди тільки виграють: раніше не було школи в Лужанах, а зараз її відкрили, не було у школярів автобусів, а зараз є...
На щастя, на Буковині не було ще таких випадків, як, скажімо, на Луганщині. Там кандидат у нардепи звітував перед виборцями: "Ми замінили стільки-то дахів, відремонтували стільки-то доріг". Але ті дахи й дороги латали за кошти місцевого бюджету. Тобто кандидат звітував про роботу органів влади як про винятково своє досягнення”.
7-09-2012, 12:50
Коментарів 0 Переглядів 2 291

Теги -
Синоптики оголосили другий рівень небезпечності, помаранчевий



Віра Сопетик прагне скасування наказу про оголошення їй догани
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.