RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Публікації » Дітям не додають риби і м’яса

Дітям не додають риби і м’яса
"Вівсяна каша на згущеному молоці, бурячник, плов з м’ясом, овочеве рагу" - таке меню побачив кореспондент "МБ" в одному із чернівецьких садочків. На перший погляд меню, пристойне. Та прокуратура вирішила перевірити, наскільки якісно харчуються діти у садочках та школах. Минулого тижня Генеральна прокуратура повідомила "… встановлено, що місцевими органами влади та органами місцевого самоврядування не вжито дієвих заходів щодо забезпечення дітей достатніми та безпечними продуктами. Не створено належних умов для раціонального харчування дітей у закладах освіти, лікарнях, інтернатах, будинках дитини, спеціальних установах для дітей. Так, через неналежне фінансування у жодному із перевірених дитячих закладів не дотримуються норми харчування. У раціоні дітей переважають дешеві, низькосортні продукти".

Прокуратура області теж здійснила перевірку харчування у школах, інтернатах та дитячих садочках. Але тут запевняють, що кричущих фактів порушення у харчуванні не виявлено.

- Під час перевірки виявляли випадки, коли продукти, які використовували у закладах, не завжди мали супроводжувальні документи щодо їхньої якості. Їх поновлювали, але після нашої перевірки, - розповідає старший помічник прокурора області з питань захисту прав дітей Наталя БРЕСЛАВСЬКА. – Перевіряли і якість продуктів. Були випадки, коли прийняли недоброякісну продукцію, але її ще не встигли використати для харчування дітей. Наприклад, у навчальних закладах Сторожинецького району було виявлено неякісну консервацію. В обласному інтернаті виявили порушення збереження молока. Воно було замороженим, хоча на пачці зазначалася умова зберігання +4.

Та найбільше порушень виявляли у неналежному оформленні документів. Не всі працівники харчоблоків мали допуск до роботи. Виявили факти, що підприємці, які постачали продукцію, не мали медичної книжки тощо.

У прокуратурі також зазначають, що найбільша проблема – недотримання норм харчування, особливо у садочках Чернівців.
- Виявлено, що у середньому по місту у садочках діти забезпечені лише на 19 відсотків рибою, на 32 відсотки – яйцями, 39 – кисломолочним сиром, 58 відсотків – м’ясом та м’ясопродуктами. А от по кашах і хлібобулочній продукції у садочках норми навіть перевиконують, - зазначає Наталя Бреславська.
Людмила ОСАДЧУК
13-12-2011, 11:26
Коментарів 0 Переглядів 3 379

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.