RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кохання подовжує життя

Людям, які мають щасливі стосунки, застуда та грип не страшні

Для чого людині потрібне кохання? Виявляється, це почуття чи не найголовніше у повсякденному житті, яке покращує стан здоров’я і навіть продовжує життя.

– Кожна людина розуміє кохання по-своєму, адже воно багатогранне, – говорить Ольга ЮРЦЕНЮК, доцент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології імені С. М. Савенка. – Кохання – це життя, а значить потрібне, якщо хочеться жити. Перестаючи любити, людина просто йде з життя. Життєві проблеми і труднощі виникають саме через якість кохання. Звичайно, любов може бути до суспільства, батьків, країни, до самого себе. Кожна з цих груп відповідає за якість життя. Починати потрібно з любові до себе, яка має бути сформована насамперед. Не розібравшись у собі, без нормальної і здорової самооцінки людина не зможе нікого полюбити. І її теж ніхто не полюбить так, як того хотілося б. Необхідно мати здорове сприйняття себе і навколишнього світу.
Крім почуття, що окрилює, кохання ще й приносить багато користі для здоров’я.

- Кохання зміцнює психічне здоров’я
Згідно з дослідженням, люди, які перебувають у романтичних стосунках, порівняно з самотніми, відчувають набагато менше проблем із психічним і фізичним здоров’ям. У самотніх людей зафіксовано порівняно більш високі рівні депресії, занепокоєння, зміни настрою, проблем адаптації, суїцидальної поведінки та інших форм психологічного стресу.
Дослідження також показало, що чоловіки і жінки відчувають рівну вигоду у стосунках з точки зору психічного здоров’я. Однак, як визнали вчені, психічне здоров’я є і наслідком, і причиною створення любовних взаємин, бо люди з психічними проблемами менш схильні ставити взаємини на перший план.
- Кохання усуває біль
Існує поширена думка, що кохання – це біль. Причому душевний біль іноді навіть переходить у фізіологічний. Тим не менш, дослідження показали, що кохання також може допомогти усунути больові відчуття.
- Кохання зменшує стрес
Легко припустити, що в спокійних розмірених романтичних стосунках, без драм і скандалів, не може бути стресу. Самотні люди більш схильні до психологічного напруження, ніж ті, хто одружений або перебуває в постійних стосунках, оскільки сімейний стан може впливати на вироблення кортизолу – гормону стресу.
- Кохання продовжує життя
Тривалі дослідження показали, що у незаміжніх і неодружених людей спостерігається більш висока ймовірність ранньої смерті, ніж у людей, які перебувають у шлюбі. Виявилося, що безперервний шлюб (на відміну від постійної самотності або проміжків між шлюбами і розлученнями) призводить до збільшення тривалості життя у чоловіків з низьким рівнем доходу.
- Кохання викликає щастя
Дослідження показали, що при погляді на обличчя людини, яку ми дійсно шалено, глибоко і пристрасно кохаємо, активізуються певні ділянки мозку.
Наочно це підтвердили МРТ-зображення: рання стадія інтенсивних романтичних стосунків може активізувати багаті допаміном ділянки мозку. Ці ділянки пов’язані з бажанням, пристрастю та ейфоричним станом. Фактично одна з цих ділянок, передня частина поясної звивини, відповідає за одержимі думки, пізнання та емоції – ознаки кохання.

Цікаві факти

- Тим, у кого стабільні, щасливі стосунки, такі неприємності, як застуда і грип не страшні.
- Світлі, приємні почуття роблять наше життя щасливішим і сприяють його продовженню.
- Почуття любові дарує і чоловікам, і жінкам прилив сил і енергії.
- Зрада своєму постійному партнерові призводить до важкої мігрені.

Леся ТОКАРЮК
Редактор: Леся Токарюк
25-02-2016, 10:57
Коментарів 0 Переглядів 4 322

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.