RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Пророщую зерна і почуваюся здоровою»

Чернівчанка Тіна Коновалова була затятим курцем протягом 13 років.

Коли, нарешті, покинула свою згубну звичку, вирішила на цьому не зупинятися і продовжити оздоровлюватися.

- Коли я курила, постійно відчувала втому, нестачу енергії, - зізнається жінка. – Вже коли покинула паління, вирішила почистити організм від шлаків та смол. Також мені було важливо, щоб мій мозок відмінно працював.

Будь-яке харчування потрібно розпочинати з води, а не з їжі. Яку воду ми п’ємо - має більше значення, ніж те, що ми їмо. Я настоюю воду на спеціальних каменях, також додаю до неї води. Саме зі склянки цього напою починається мій день. Раджу кожній людині розпочинати свій день зі склянки звичайної води з медом – це чудово очищує організм.

Також жінка пророщує зерна і споживає їх у сирому вигляді або готує із них корисні страви.

- Я пророщую нут, маш (бобові), зелену гречку, насіння соняшнику, пшеницю, харчову коноплю, просо, - розповідає Тіна. – Купую все це у спеціальному магазині, який можна знайти у будь-якому місті. Важливо, щоб це були не нітратні зерна, призначені для сівби, а саме органічні. На упаковці має писати, що це органіка, без обробки і без ГМО. Щодня у мене у раціоні може бути щось новеньке.

Тіна Коновалова радить тим, хто хоче пророщувати зерна вдома, придбати блендер і спеціальний пророщував.

- За допомогою блендера із зерен можна готувати цілющі коктейлі, - каже жінка. - Наприклад, я готую кунжутне, макове, конопляне молоко, зелені коктейлі, зокрема сік із пророщеної пшениці. Це величезне джерело вітамінів і допомога організму, щоб ніколи не хворіти. Також із пророщених зерен готую салати, соуси, випікаю хлібці. Це все дуже смачно і корисно.

Щодо пророщувача (його можна замовити в Інтернеті або купити в магазині побутової техніки, - авт.), то він у мене складається із трьох колбочок, куди я засипаю три різні види зерен і поміщаю це все в холодильник. Рекомендую все-таки пророщувати зерна у холодильнику, особливо у спекотну погоду, щоб не з’явилася пліснява. Зерна бажано промивати раз на добу.

Повірте, блендер та пророщував – потужний вклад у ваше здоров’я. Ви ці гроші зараз витратите на ці прилади, зате потім не витрачатиметеся на аптечні ліки! Тим, хто страждає від перепадів тиску, Тіна Коновалова радить відмовитися від харчів, які містять холестерин, і додати до свого раціону пророщені зерна, які очистять судини. Це не означає, що потрібно відмовитися від усього, крім пророщених зерен. Безумовно, фрукти та овочі потрібно постійно споживати у великій кількості.

- Від такого харчування я почуваюся значно здоровішою, - зізнається жінка. – Наш організм має дивовижну здатність самостійно очищатися, просто йому потрібно трішки допомогти. Пророщені зерна – це потужне джерело необхідних нам вітамінів та мікроелементів, завдяки яким наш організм оздоровлюється.

Рецепт від Тіни Коновалової
Зимовий вітамінний салатик

Змішуємо нашатковану пекінську капусту, кілька шматочків будза або сиру (обов’язково домашнього), багато зелені (шпинат, петрушка, салат – будь-що, що є під руками), зелений горошок, жменю пророщених зерен (будь-яких). Можна додати шматочок авокадо. Змастити оливковою олією.
Замість пекінської капусти можна додати чорну редьку або буряк (обов’язково сирий).

Цифра
З 1 склянки води з медом Тіна Коновалова радить розпочинати свій день. Вода поповнює втрачену за ніч рідину, а мед очищає клітини.

Джерела молодості і здоров’я

Пшениця
У зернах міститься 26% білку, а кількість антиоксидантів при пророщуванні збільшується в 11 разів і досягає свого максимуму на п’ятий день. Саме із зелених паростків пшениці готують культовий напій йогів і зірок шоу-бізнесу (Мадонна, Річард Гір, Вікторія Бекхем) під назвою "вітграсс". Сік має класичний трав’яний відтінок і трохи солодкуватий присмак.

Жито
Білків у житніх зернах менше, ніж у пшеничних, - 13%, але загалом їхня дія схожа: вони допомагають покращити роботу кишечнику і нормалізувати його мікрофлору.

Гречка (зелена)
У насінні гречки міститься максимальна кількість рутину, який сприяє зміцненню стінок судин, у тому числі серця.

Нут
У бобах нуту (або турецького гороху) міститься аж 30% білку. При цьому він дуже низькокалорійний (трохи більше 100 ккал) і має приємний горіховий присмак.

Соняшник
У насінні соняшнику досить багато жиру (приблизно 60%), але він ненасичений, тому не шкодить судинам. Проросле насіння чудово підходять для десертів.

Кунжут
У кунжутному насінні так багато кальцію, що воно навіть перевершує в цьому плані деякі сорти сиру. Тому пророщені зернята радять додавати в їжу дітям, вагітним і тим, хто відновлюється після переломів.

Леся Токарюк
Редактор: Леся Токарюк
30-01-2016, 20:37
Коментарів 0 Переглядів 3 855

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.