RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Майонез замініть нежирною сметаною

Тушковані овочі та запечене м’ясо – найкращий варіант для застілля

Плануючи новорічні застілля, ми одразу розуміємо, що переїдання нам не уникнути і потім доведеться відновлювати свій організм та посилено худнути. Хоча є й кращі варіанти...

– Святкові застілля можуть вплинути не лише на наше самопочуття, а й викликати загострення хронічних недуг, – застерігає Мирослава БЕРЕЗОВА, асистент кафедри внутрішньої медицини БДМУ. – Тому не варто обмежувати себе у їжі до очікуваного свята, передбачаючи переїдання. Найкращий варіант – не порушувати звичний режим харчування. Не забудьте також про легкі овочеві та фруктові салати.
Уже під час застілля не варто одразу набирати величезні порції кожної страви. Найкраще скуштувати не більше трьох страв за годину: по 1-2 ст. л.. І не більше! Важливо робити перерви. Приділіть час спілкуванню, а не переїданню!

Складаємо меню
– Найкраще надати перевагу стравам простим та з низькою калорійністю, – радить лікар. – Доречними будуть вітамінні салати, тушковані чи запечені в клярі овочі, фруктові салати, страви з нежирного м’яса і птиці, морепродукти, легкі закуски.

"Олів’є" чи "Шуба"
Ці салати досить калорійні. Але якщо відмовитися від них не можете, хоча б замініть деякі інгредієнти на більш дієтичні. Наприклад, замість майонезу можна використати нежирну сметану, натуральний йогурт або оливкову олію, замість ковбаси – варене м’ясо індички чи курятину. Ці продукти менш калорійні та легше засвоюються, до того ж дуже смачні.

Копченості
Також варто відмовитися від різних копченостей, грибів, чіпсів, газованої солодкої води. Важко засвоюються всілякі соління та мариновані овочі, смажені страви чи приготовані у фритюрі.

Корисна квашена капуста
Замість солених огірків чи помідорів на стіл можна покласти не менш смачну квашену капусту, користь якої важко переоцінити. Квашена капуста містить фітонциди, вітаміни, ензими, мікро- і макроелементи, а також клітковину, що сприяє травленню. Холін, що міститься у квашеній капусті, позитивно впливає на всі види обміну в організмі.
Крім того, 100 г квашеної капусти – лише 27 калорій.

Безалкогольні напої
Найкраще пити всюди і завжди звичайну столову воду. Проте у час застіль на вашому святковому столі доречними будуть також і лужні мінеральні води, наприклад, "Боржомі", "Лужанська", "Поляна квасова", "Білинська Киселки", "Єсентуки", "Свалява". Гідрокарбонатний склад таких вод сприяє зниженню кислотності шлункового соку, нормалізує травлення, допомагає зменшити печію. Крім того, лужні води пришвидшують виведення шлаків і токсинів з організму.

Алкоголь
Нешкідливого алкоголю не буває. Є певні правила споживання алкоголю. Перше – не пийте на голодний шлунок. Нехай це буде легка канапка, але це допоможе уникнути швидкого сп’яніння та подразнювального впливу на слизову шлунка. Друге – не змішуйте різні алкогольних напоїв впродовж вечора.
Найбезпечніші напої, виготовлені з винограду. Натуральне вино, окрім порівняно невисокого вмісту алкоголю, містить ще й корисні антиоксиданти. Сухі червоні вина містять більше флавоноїдів, тому і будуть найкращим вибором на новорічні свята.

Цифри
50 мл горілки на дві години, 1-2 келиха шампанського на вечір – оптимальна доза.

Леся ТОКАРЮК
Редактор: Леся Токарюк
31-12-2015, 09:58
Коментарів 0 Переглядів 2 743

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.