П'ять смачних та поживних страв, які легко приготувати без світла

новини / Їжа
1 193
0
Їжа


Відключення електроенергії - це не привід переходити на сухом’ятку чи шкідливі снеки. Навіть без плити та мікрохвильовки можна харчуватися збалансовано, смачно і, що найголовніше, поживно.

Про це пише РБК-Україна.



Кускус із тунцем та в’яленими томатами

Кускус - це король блекаутів, адже його не треба варити.

Як готувати: Залийте кускус окропом (1:2), накрийте кришкою та зачекайте 5-7 хвилин. Коли крупа розпариться, додайте банку консервованого тунця (джерело білка), нарізані в’ялені томати або оливки. Заправте оливковою олією. Це повноцінний обід за 10 хвилин.

Салат "Білковий бум" з квасолею

Консервована квасоля - це готовий гарнір, який ми перетворимо на вишуканий салат.

Як готувати: Змішайте банку червоної або білої квасолі (рідину злийте) з нарізаним кубиками сиром фета або бринзою. Додайте жменю волоських горіхів для ситності та свіжу зелень (петрушка, кінза). Заправка: лимонний сік, олія, дрібка перцю.

Лаваш-рол із хумусом та овочами

Хумус - це ідеальне джерело рослинного білка, яке чудово зберігається.

Як готувати: Змастіть лист лаваша товстим шаром хумусу. Викладіть зверху все, що є під рукою: листя салату, смужки болгарського перцю, огірок, шматочки шинки або в’яленого м’яса. Загорніть у рол. Така страва зручна тим, що її можна їсти навіть при свічках без виделки.

Ситне авокадо-масло з хлібцями

Жири необхідні для терморегуляції, тому авокадо - мастхев у холодному домі.

Як готувати: Розімніть стигле авокадо виделкою, додайте сіль, перець та трохи лимонного соку. Змішайте масу з дрібно порізаним вареним яйцем (якщо встигли зварити заздалегідь) або консервованою кукурудзою. Намастіть на цільнозернові хлібці.

"Лінива" вівсянка з горіхами та медом

Десерт, який готує себе сам, поки ви спите або працюєте.

Як готувати: Вівсяні пластівці (не швидкого приготування) залийте водою, молоком тривалого зберігання або йогуртом. Додайте мед, сухофрукти (родзинки, курагу), насіння чіа або льону. Залиште настоюватися мінімум на 2-3 години. Вівсянка розбухне і стане ніжною.

Порада від експертів: Завжди тримайте в запасі термос із окропом. Це ключ до теплих каш (гречки, кускусу, вівсянки) та чаю, які зігріють не лише тіло, а й душу.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10

Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.