Як зробити, щоб капуста не “перебродила” у банці: два прості правила

новини / Їжа
623
0
Квашена капуста


Для приготування квашеної капусти треба створити оптимальні умови – інакше ароматна і хрустка закуска може перебродити.

Про це пише Сенсація.



В першу чергу квашена капуста може перебродити через недотримання температурного режиму. Зауважимо, що ферментація цього продукту під час квашення відбувається під впливом молочнокислих бактерій. І проходить увесь цей процес природнім шляхом.

Якщо температура повітря в кімнаті, де бродить квашена капуста – перевищуватиме +25 градусів, то на її поверхні буде утворюватись слиз. Тому варто протягом всього періоду квашення подбати про те, щоб в приміщенні панувала стабільна, але не надто висока температура. Тобто, цей показник не має перевищувати +25 градусів.

Як приготувати квашену капусту, щоб вона не перебродила в банці

Щоб квашена капуста не перекисла – її на період бродіння можна поставити в прохолодне та вологе місце. Наприклад, в льох або просто прохолодну кімнату. Водночас уникайте надто холодних місць, де цей продукт може замерзнути.

Правило № 2, яке потрібно врахувати при приготуванні смачної квашеної капусти – це створення анаеробних умов. Тобто, повністю обмежити доступ кисню до продукту. Щільно трамбуйте посічену капусту вперемішку із тертою морквою – в скляні банки, щоб вона була повністю вкрита власним соком. Завдяки такій роботі створюються ті саме анаеробні умови, в яких буде відбуватись правильна ферментація майбутньої закуски.

Щоб капуста активніше виділяла сік та знаходилась в анаеробних умовах – до неї потрібно додати достатню кількість солі. Цей компонент витягуватиме із капустини достатню кількість соку, створюючи розсіл. Він повністю вкриватиме продукт, перешкоджаючи доступу до нього кисню.

Щоб капуста постійно знаходилась під власни соком – на неї додатково можна поставити тарілку і заповнену водою трилітрову банку. Такий гніт притискатиме капусту в ємності донизу і вона буде повністю вкрита своїм соком. Це, в свою чергу – не дасть їй перебродити і на смак вона вийде ідеальною – хрусткою, ароматною і трохи кислуватою.

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.