Мало хто знає, з чого насправді роблять пармезан: правда про популярний сир

новини / Їжа
3 220
0
Мало хто знає, з чого насправді роблять пармезан: правда про популярний сир


Іноді інтернет раптово "відкриває" для себе кулінарні факти, про які, здавалося б, усі давно знають. І ось якщо нещодавно в центрі уваги були паприка і запашний перець, то тепер черга дійшла до старого доброго пармезану.

Про це пише УНІАН.



"Сьогодні дізнався, що пармезан роблять зі шлунка теляти - я зараз просто заплачу. Схоже, тепер мені доведеться стати веганом", - написав один користувач у Twitter, викликавши хвилю здивування в інших. Традиційно пармезан роблять із коров'ячого молока, витримуючи щонайменше 12 місяців у мідних чанах, де молоко нагрівають і додають інгредієнти на кшталт сироватки та сичуга, пише IFL Science.

Саме сичуг - те, що не подобається веганам, вегетаріанцям і просто тим, кого відштовхує думка про фермент зі шлунка теляти. Тваринний сичуг - це фермент, який отримують із четвертого шлунка невіднятого від матері теляти (іноді також ягняти або козеняти).

"На цьому етапі свого життя тварина харчується тільки молоком, тому в її шлунку міститься велика кількість природного ферменту хімозину, який сприяє згортанню молока. З віком кількість хімозину знижується, і його замінюють інші ферменти, необхідні для перетравлення твердої їжі", - заявляє британське спеціалізоване сирне видання The Courtyard Dairy.

Хімозин допомагає відокремлювати молочні тверді частинки від рідини.

У сироварінні сичуг використовується для утворення щільних згустків і відіграє вирішальну роль у створенні потрібної текстури сиру. У той час як деякі рецепти використовують кислоту або бактерії, що виробляють кислоту, сировари застосовують сичуг, щоб краще розкрити смак і аромат готового сиру.

Деякі виробники тепер використовують рослинний сичуг, проте більшість, як і раніше, дотримується традиційних методів. Тому, якщо ви вегетаріанець, варто уточнити в офіціанта, з якого саме сиру зроблено страву, перш ніж просити "посипати зверху пармезаном".

Читайте новини "МБ" у Google News | Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.