Не тільки білий наліт: як зрозуміти, що мариновані огірки зіпсувалися

новини / Їжа / Лайфхаки
2 055
0
Не тільки білий наліт: як зрозуміти, що мариновані огірки зіпсувалися


Як дізнатися, чи безпечні мариновані огірки для вживання? Які на овочах мають бути ознаки?

На це питання відповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.



Що треба знати про мариновані огірки

Білий наліт часто асоціюється з пліснявою, що є чіткою ознакою того, що їжа непридатна для вживання. Важливо, що у випадку з пліснявистими огірками видалення зараженої ділянки недостатньо, бо спори плісняви можуть поширитися по всій банці. Тому, якщо ви помітили плісняву на одному огірку, краще викинути весь вміст.

Однак білий наліт на маринованих огірках не завжди є причиною для занепокоєння. У багатьох випадках це результат дії молочнокислих бактерій, які відповідають за процес ферментації. Ці природні мікроорганізми не тільки нешкідливі, але й корисні для нашого здоров'я, бо вони сприяють травленню, зміцнюють імунітет і допомагають виводити токсини з організму.

Про що свідчить біла плівка на поверхні огірків?

Під час ферментації на поверхні розсолу може з'явитися так звана ферментаційна плівка. Це тонкий білий шар, також утворений дією молочнокислих бактерій. На відміну від цвілі, ферментаційна плівка нешкідлива і не впливає на якість консервації.

Як відрізнити цвіль від ферментаційної плівки?

Відрізнити цвіль від природних процесів ферментації нескладно, якщо знати, на що звертати увагу. Цвіль зазвичай з'являється плямами та має характерні зелені, сірі або сині плями. Вона також утворює товстіший, більш щільний шар. Ферментаційна плівка, навпаки, однорідна, тонка та біла. Нюх також може бути корисним для оцінки якості огірків. Якщо консерви видають неприємний або незвичайний запах, краще їх не вживати.

Природний наліт - союзник здоров'я

Білий наліт на маринованих огірках найчастіше є результатом дії природних молочнокислих бактерій. Хоча це може викликати сумніви, зазвичай це не становить загрози. Однак варто ретельно оглянути консерви, щоб переконатися, що вони не містять цвілі.

Мариновані огірки - це не лише смачне доповнення до страв, але й джерело натуральних пробіотиків. Білий наліт або плівка бродіння зазвичай є ознакою здорового процесу бродіння.

Однак, якщо ви сумніваєтеся, завжди варто довіряти своїм відчуттям, бо зовнішній вигляд і запах можуть бути найкращим показником якості консервів.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.