Названо 12 продуктів, у яких найбільше клітковини

новини / Здоров'я
873
0
Названо 12 продуктів, у яких найбільше клітковини


Вівсянка - класичний вибір сніданку, багатого на клітковину і здатного підтримати здоров'я серця та травлення. Однак чорнослив, сочевиця, інжир та інші продукти містять навіть більше клітковини, ніж вівсянка.

Про це пише УНІАН.



1. Колотий горох

Це насіння сушеного, колотого й очищеного гороху. Воно схоже на сочевицю і часто використовується в супах і рагу. У колотому горосі 8,2 г клітковини на 1/2 склянки приготованого продукту.

Однак, не додавайте в раціон продукти з високим вмістом клітковини різко. Занадто швидке збільшення щоденного споживання клітковини може призвести до здуття, спазмів у животі та газів.

2. Сочевиця

Сочевиця (бобові) належить до родини бобових. Бобові - це багаті на клітковину рослини, що включають сочевицю, горох і квасолю. Сочевиця багата кількома поживними речовинами, включно з 7,8 г клітковини на 1/2 склянки приготованого продукту.

Сочевиця ситна, і ви можете додавати її в супи, рагу і печеню.

3. Інжир

Його можна їсти свіжим, сушеним або приготованим. Дослідження показують, що завдяки високому вмісту клітковини - 7,3 г на порцію в 1/2 склянки, додавання інжиру в раціон може знизити ризик закрепів, здуття і дискомфорту в животі.

4. Лімська квасоля

Лімська квасоля (також відома як олійна квасоля) належить до сімейства бобових і містить 13,2 г на порцію розміром 1 склянка.

Приготована квасоля ліма має кремоподібну текстуру і злегка солодкуватий смак. Додайте квасолю ліма в улюблені супи, рагу або гарніри, щоб збільшити вміст клітковини та користь для здоров'я.

5. Нут

Цей рослинний білок багатий на клітковину - 6,3 г на 1/2 склянки, фолієву кислоту, залізо і багато іншого.

Ви можете насолоджуватися ним у вареному, розім'ятому або смаженому вигляді.

6. Чорнослив

Містить клітковину - 6,2 г на 1/2 склянки, відому користю для травлення. Чорнослив містить розчинну і нерозчинну клітковину, яка допомагає запобігти закрепам.

Ви можете додати чорнослив у раціон, додавши його в йогурт або вівсянку. Ви також можете додати пару штук у свій ранковий смузі.

7. Попкорн

Спробуйте збільшити щоденне споживання клітковини за допомогою кумедної закуски, наприклад, попкорну. Повітряний попкорн містить велику кількість клітковини - 5,8 г на 3 склянки в приготованому вигляді, і дуже мало жиру та калорій.

Спробуйте полити повітряний попкорн оливковою олією, посипати сушеними травами та пармезаном.

8. Квасоля

Містить клітковину - 5,7 г на 1/2 склянки в приготованому вигляді, і багата на білок. Вона допомагає вам зберігати ситість і задоволення між прийомами їжі.

Варена квасоля є основним продуктом у багатьох видах чилі та супів. Додавання бобових до раціону може стабілізувати рівень цукру в крові та знизити ризик розвитку діабету.

9. Кіноа

Цей рослинний білок багатий на клітковину - 5,2 г на чашку приготованого продукту, та іншими поживними речовинами, такими як білок, магній, фолієва кислота і вітаміни групи B.

Квіноа - це універсальний білок, який подають як салат, гарнір або навіть готують як вівсянку для ситного сніданку.

10. Груші

Груші можна їсти свіжими або приготованими (включно зі шкіркою).13 Додайте нарізані груші до ранкової порції вівсянки, щоб збільшити споживання клітковини - 5,5 г на 1 середній плід.

11. Яблука

Яблука багаті на клітковину - 4,8 г на 1 середній плід, більша частина якої міститься в шкірці. Одне яблуко на день збільшує споживання клітковини, калію і вітаміну С.

Яблука отримують клітковину з пектину, рослинного крохмалю. Дослідження показують, що вживання продуктів, багатих на пектин, може запобігти закрепам і знизити потребу в проносних препаратах.

12. Грейпфрут

Клітковина в грейпфруті - 4,9 г на один плід, допомагає регулювати дефекацію і підтримує здоров'я мікробіома кишківника.

Скільки клітковини можна на день?

Більшості дорослих людей слід споживати близько 25-30 г клітковини на день.

Зосередьтеся на клітковині з продуктів. Головні джерела - фрукти, овочі, боби, горіхи і цільні зерна - всі продукти, які ми повинні їсти для здоров'я серця, мозку і кишківника, а також для загального благополуччя.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
«За місяць робимо до 18 тонн»: як на підприємстві Буковини роблять натуральний сік — відео
34 091
Як квасити капусту: поради жительки Хмельниччини, яка готує її за давнім рецептом
20 921
«Дах – як решето, небо видно!»: на Буковині ветеран АТО просить допомогти із покрівлею
14 323
Проїхав понад 11 тисяч кілометрів на мотоциклі: у Чернівцях зустріли лікаря-мандрівника
7 890
Лікарям повідомили про підозру після смерті одеського мільйонера-забудовника
7 847
Від золотої діадеми до операції “Запад”: краєзнавець оживив історію рідного села на Буковині
6 141
У селах на Буковині спалах африканської чуми свиней: оголосили карантин
5 252
Назвали громади Буковини, які найбільше коштів виділяють на ЗСУ
4 171
Повернувся з російського полону і знову пішов на фронт. Історія захисника з Буковини
3 995
У горах дощ з мокрим снігом: якою буде погода на Буковині завтра
3 983


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.