
Ми звикли використовувати алюмінієву фольгу для зберігання залишків їжі у холодильнику, але це може мати погані наслідки для здоров’я.
Про це пише УНІАН.
На перший погляд, фольга захищає продукти від зовнішніх впливів, але насправді те, що зарожує людському здоров’ю, дуже мікроскопічне, і побачити його неозброєним оком неможливо. Йдеться про небезпечні бактерії.
Зазначається, що коли ми обгортаємо залишки піци або курки у фольгу, це не створює герметичного середовища навколо продукту, а отже, мають можливість розмножуватися невидимі для ока бактерії, які спричинюють харчові отруєння.
Фольга не має всмоктувальних властивостей, іншими словами, вона не прилипає до інших поверхонь, а тому неможливо створити повністю герметичне середовище, як би ретельно не загортати їжу. У маленьких щілинах між фольгою і продуктом харчування можуть розмножуватися такі небезпечні бактері, як стафілокок, ендемічна ґрунтова паличкоподібна бактерія, а також бактерії, що викликають ботулізм і лістеріоз.
Тим часом, наголошується, при правильному зберіганні продуктів ризик зараження бактеріями значно знижується. Тому замість фольги краще обирати герметичні контейнери, наприклад скляні або виготовлені з безпечного пластику. Також підійдуть пакети Ziploc або інші - головне, щоб була надійна застібка. Ідеальним же рішенням буде вакуумний пакувальник.
Провідний шеф-інструктор кулінарного мистецтва в Інституті кулінарної освіти Ерік Роуз назвав 4 продукти, яких не варто класти у чавунну сковороду, інакше пошкодиться її поверхня, а їжа матиме металевий присмак. Це – помідори, оцет цитрусові та соуси на основі вина.
Експерт наголосив, що коли є потреба готувати страву з цими інгредієнтами, краще використати сковороду із нержавіючої сталі або з антипригарним покриттям.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram