
Ні для кого не секрет, що фрукти є ключовим компонентом здорового харчування. Всупереч поширеній думці, не завжди потрібно вибирати свіжі фрукти, щоб отримати максимум користі.
Про це пише УНІАН.
Видання Martha Stewart пише, що сушені фрукти містять необхідні поживні речовини, що робить їх гідним доповненням раціону. Дієтологи розповіли, які сухофрукти найкраще вживати в їжу.
Сушена полуниця
Можливо, це не перший сухофрукт, про який ви подумали, але сушена полуниця багата антиоксидантами і вітаміном С.
"Антиоксиданти і вітамін С важливі для нашої імунної системи", - пояснює дієтологиня Ніколь Роуч.
Чорнослив
"Чорнослив, або сушені сливи, - це поживна сила", - каже дієтологиня Олівія Матісен-Холломан, RDN, CD. "У них більше антиоксидантів, ніж у чорниці, ожині та малині, тому вони відмінно захищають здорові клітини".
Чорнослив також підтримує роботу кишківника і здоров'я кісток завдяки клітковині та вітаміну К, відповідно.
Фініки
Фініки варті того, щоб додати їх до раціону. Для початку, за словами Роуча, в них багато антиоксидантів і клітковини. Це корисно для загального здоров'я, оскільки антиоксиданти захищають клітини, а клітковина підтримує роботу кишечника. Фініки також мають протизапальні властивості, що робить їх корисними для зниження ризику низки захворювань.
Родзинки
Родзинки, або сушений виноград, - ще один із найкращих сухофруктів для вживання.
"Родзинки мають напрочуд багатий поживний склад", - ділиться Матісен-Холломан.
У них багато клітковини, яка благотворно впливає на роботу травної системи, здоров'я серця і ризик розвитку діабету. Родзинки також містять антиоксиданти і найважливіші мінерали, включно із залізом і магнієм.
Курага
"Абрикоси - ще одна суперзірка у світі сухофруктів, - зазначає Матісен-Холломан.
Курага багата на корисну для кишківника клітковину й антиоксиданти, що борються з хворобами, зокрема на бета-каротин, додає вона. Крім того, бета-каротин перетворюється в організмі на вітамін А, який підтримує здоровий зір та імунну функцію.
Сушений манго
Якщо ви хочете насолодитися солодким смаком манго в міжсезоння, спробуйте сушений манго, каже Роуч. У ньому особливо багато вітаміну С, який важливий для імунної функції, додає вона. Крім того, сушений манго - джерело клітковини, яка підтримує травлення і здоров'я кишечника.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram