DataLife Engine > новини / Здоров'я > Дієтологи назвали 6 найкращих сухофруктів

Дієтологи назвали 6 найкращих сухофруктів

Дієтологи назвали 6 найкращих сухофруктів


Ні для кого не секрет, що фрукти є ключовим компонентом здорового харчування. Всупереч поширеній думці, не завжди потрібно вибирати свіжі фрукти, щоб отримати максимум користі.

Про це пише УНІАН.

{reklama}

Видання Martha Stewart пише, що сушені фрукти містять необхідні поживні речовини, що робить їх гідним доповненням раціону. Дієтологи розповіли, які сухофрукти найкраще вживати в їжу.

Сушена полуниця

Можливо, це не перший сухофрукт, про який ви подумали, але сушена полуниця багата антиоксидантами і вітаміном С.

"Антиоксиданти і вітамін С важливі для нашої імунної системи", - пояснює дієтологиня Ніколь Роуч.

Чорнослив

"Чорнослив, або сушені сливи, - це поживна сила", - каже дієтологиня Олівія Матісен-Холломан, RDN, CD. "У них більше антиоксидантів, ніж у чорниці, ожині та малині, тому вони відмінно захищають здорові клітини".

Чорнослив також підтримує роботу кишківника і здоров'я кісток завдяки клітковині та вітаміну К, відповідно.

Фініки

Фініки варті того, щоб додати їх до раціону. Для початку, за словами Роуча, в них багато антиоксидантів і клітковини. Це корисно для загального здоров'я, оскільки антиоксиданти захищають клітини, а клітковина підтримує роботу кишечника. Фініки також мають протизапальні властивості, що робить їх корисними для зниження ризику низки захворювань.

Родзинки

Родзинки, або сушений виноград, - ще один із найкращих сухофруктів для вживання.

"Родзинки мають напрочуд багатий поживний склад", - ділиться Матісен-Холломан.

У них багато клітковини, яка благотворно впливає на роботу травної системи, здоров'я серця і ризик розвитку діабету. Родзинки також містять антиоксиданти і найважливіші мінерали, включно із залізом і магнієм.

Курага

"Абрикоси - ще одна суперзірка у світі сухофруктів, - зазначає Матісен-Холломан.

Курага багата на корисну для кишківника клітковину й антиоксиданти, що борються з хворобами, зокрема на бета-каротин, додає вона. Крім того, бета-каротин перетворюється в організмі на вітамін А, який підтримує здоровий зір та імунну функцію.

Сушений манго

Якщо ви хочете насолодитися солодким смаком манго в міжсезоння, спробуйте сушений манго, каже Роуч. У ньому особливо багато вітаміну С, який важливий для імунної функції, додає вона. Крім того, сушений манго - джерело клітковини, яка підтримує травлення і здоров'я кишечника.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад