Чи потрібно промивати макарони: шеф-кухар дав відповідь

новини / Їжа
853
0
Чи потрібно промивати макарони: шеф-кухар дав відповідь

Мало які продукти можуть зрівнятися з пастою (макаронами) за універсальністю. І хоча її приготування видається неймовірно простим - просто закип'ятити воду і відварити виріб - справжні поціновувачі знають, що на смак пасти впливає безліч чинників, пише УНІАН з посиланням на EatingWell. Одне з найбільш спірних питань - чи потрібно промивати пасту після варіння.



Щоб вирішити цю суперечку, видання звернулося до шеф-кухаря Barilla America Лоренцо Боні. Він дав чітку відповідь: "Я ніколи не рекомендую промивати пасту".

Чому люди промивають макарони

"Звичка промивати пасту, ймовірно, пішла з тих часів, коли на ринку було багато низькоякісної продукції. Макарони тоді робили з суміші м'якої і твердої пшениці, і вони були дуже крохмалистими. Вони легко перетравлювалися і злипалися", - пояснює Боні.

Промивання допомагало зупинити процес варіння і запобігти злипанню.

Проте сучасні макарони високої якості, виготовлені зі 100% твердої пшениці дурум, таких проблем не мають - і їх не слід промивати.

Чому не треба промивати макарони

За словами експерта, є дві ключові причини, через які пасту не можна промивати. Обидві пов'язані з крохмалем, який виділяється в процесі варіння.

Крохмаль надає пасті смаку і золотистого кольору. Промиваючи пасту, ви буквально змиваєте її смак у раковину. "Коли я проводжу кулінарні майстер-класи в Barilla, я пропоную думати про пасту так само, як про куряче філе, яке ви обсмажуєте для салату. Ви ж не будете промивати його під водою після смаження? Це змиє весь смак, який ви з такою працею створювали", - пояснює шеф-кухар.

Крохмаль допомагає соусу краще обволікати пасту. Промиваючи макарони, ви прибираєте цей природний шар, і соус просто не зможе до них "прилипнути". Замість цього Боні рекомендує злити воду і відразу ж додати пасту в соус.

Для ще більш гладкої текстури можна додати в соус половину склянки води, що залишилася після варіння пасти.

Щоб приготувати найсмачнішу пасту, шеф-кухар рекомендує варити пасту на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці, і злити воду, не промиваючи макарони.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

22:59
Росія опублікувала список об’єктів, на які поширюється тимчасове перемир’я
22:39
У центрі Чернівців перекриють рух двома вулицями
22:19
Як змінився рейтинг Зеленського та кому найбільше довіряють українці: свіже опитування
22:00
На Буковині експертні команди скасували інвалідність майже пів сотні людей
21:40
Борці з Буковини стали переможцями чемпіонату України з грепплінгу
21:22
Ще померзнемо: після весняних плюсів в Україні прогнозують заморозки
20:59
104-річна аргентинка розкрила, у чому секрет її довголіття
20:47
Чернівецький художній музей підписав меморандум про співпрацю з музеєм у Німеччині
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм