
Немає нічого складного в тому, як зберігати апельсини, щоб вони залишалися соковитими, але для деяких любителів цитрусових може знадобитися створити нову звичку або дві. Якщо ви цінуєте ці цитрусові, потурбуватися про зберігання варте невеликих зусиль, пише NV.
Перевірте сезон
Сезон апельсинів, які вважаються зимовими фруктами, зазвичай триває з пізньої осені до ранньої весни, причому багато видів досягають свого піку смаку з грудня по березень, плюс-мінус місяць з обох сторін.
Купуйте у пік максимальної соковитості
Соковитість апельсина багато в чому залежить від зберігання, але також від стану, в якому він був на момент покупки, і від того, який тип ви виберете.
Важливість кольору: найсвіжіші апельсини мають яскравий колір, тоншу шкірку та більш тверді на дотик.
Важкі фрукти: Щільний, важкий апельсин, як правило, соковитіший.
Як зберігати апельсини, щоб вони залишалися соковитими
Холодильник проти стільниці. Немає нічого поганого в тому, щоб покласти апельсини в красиву миску на кухонну стільницю, якщо це місце для тимчасової ночівлі. Зберігайте їх при кімнатній температурі лише кілька днів та тримайте трохи далі від прямих сонячних променів — вони віддають перевагу прохолодному темному середовищу.
Зрештою, відсік для свіжих продуктів у холодильнику — ваш друг, коли справа доходить до збереження соковитості цитрусових. Ідеальна температура для зберігання цитрусових становить від 4 до 7 градусів, що, мабуть, холодніше, ніж на стільниці, і тепліше, ніж у холодильнику. Тим не менш, зберігання цитрусових у холодильнику допоможе вберегти якість продукту довше, ніж кімнатна температура.
Апельсини найдовше залишаються свіжими, якщо їх зберігають у шухляді холодильника, оскільки низькі температури сповільнюють дозрівання та зберігають свіжість.
Чіткі поради
Перш ніж мимоволі засунути їх у контейнер для хрустких продуктів, подумайте про таке:
Циркуляція повітря: зберігайте апельсини в сітчастих мішках, щоб контролювати потік повітря та запобігати накопиченню вологи.
Сухе зберігання: мийте апельсини безпосередньо перед використанням і споживайте протягом кількох днів. Після нарізки їх слід відразу з'їсти або витиснути сік.
Сусідство: подумайте, з якими фруктами вони складають компанію в шухляді холодильника. Апельсини виділяють невелику кількість етилену, тому вони не повинні контактувати з яблуками та бананами, оскільки це може призвести до псування. Ви можете зберігати їх разом з авокадо, лимонами та іншими цитрусовими.
Для справді соковитих апельсинів
Попри те, що зберігання в холодильнику є оптимальним, особливо для тривалого зберігання, насолода від їжі також відіграє тут ключову роль. Якщо ви хочете повноцінного смаку з соку, сплануйте заздалегідь і дайте апельсинам трохи охолонути. Смак буде більш інтенсивним.
Занадто холодно: якщо цитрусові зберігаються там, де занадто холодно, вони можуть втратити частину своєї соковитості. Щоб підвищити соковитість, дайте їм нагрітися перед нарізанням.
Притисніть: є ще один простий трюк, щоб протидіяти холоду та посилити соковитість. Катання цитрусових по твердій поверхні може допомогти розірвати деякі сокові мішечки, що зробить фрукти більш продуктивними з думки вичавлення соку.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram