
Авокадо — це більше, ніж просто зірка вашого ранкового тосту.
Їх люблять за кремову текстуру, ніжний і насичений поживними речовинами смак. Однак ці цінні фрукти можуть мати високу ціну, тому останнє, чого ви хочете, це побачити, як вони псуються надто швидко. Зберігати стиглі авокадо свіжими якомога довше може бути складно, тому ось найкращі способи. Про це пише NV.
Отже, який найкращий спосіб зберігати авокадо?
Незрілі авокадо слід зберігати при кімнатній температурі, поки вони не будуть готові. Після дозрівання їх можна зберігати в холодильнику, щоб уповільнити подальше дозрівання, тоді як розрізані авокадо потребують особливої обережності, щоб запобігти потемнінню, покриваючи відкриту ділянку кислотою (наприклад, цитрусовим соком) і загортаючи.
Після дозрівання кремова м’якоть авокадо швидко починає темніти завдяки ферменту, який реагує з киснем. Цьому ефекту ми здебільшого намагаємося запобігти. Цілі авокадо краще зберігаються, тоді як нарізані особливо сприйнятливі до потемніння, але правильне зберігання кожного з них може змінити все між насолодою ідеальним авокадо та викиданням.
Найкращий спосіб зберігання цілих авокадо
Зберігання цілих стиглих авокадо в ящику для овочів разом із цитрусовими, такими як лимони чи лайми, має найкращі результати. Газ етилен, що виділяється цитрусовими, трохи сповільнює псування, допомагаючи авокадо довше залишатися свіжим.
Як зберігати цілі авокадо:
- Помістіть їх в ящик холодильника.
- Додайте пару лимонів або лаймів.
- Щодня перевіряйте, щоб авокадо не перезріли.
Найкращий спосіб зберігання нарізаного авокадо
Нарізане авокадо набагато складніше зберігати через вплив повітря, але поєднання кислотності, щільної упаковки та охолодження творить чудеса. Покриття м’якоті авокадо цитрусовим соком і щільне загортання в пластикову плівку значно сповільнює процес потемніння.
Як зберігати нарізане авокадо:
- Розрізавши авокадо, змастіть відкриту м’якоть свіжим соком лимона або лайма. (Якщо у вас під рукою немає цитрусового соку, крапля оливкової олії також може допомогти створити захисний бар'єр).
- Щільно загорніть авокадо в поліетиленову плівку; переконайтеся, що немає повітряних кишень.
- Помістіть в ящик холодильника та використайте протягом одного-двох днів.
Який найкращий спосіб зберігати незрілі авокадо
Незрілі авокадо потребують кімнатної температури, щоб дозріти перед охолодженням. Щоб прискорити дозрівання, зберігайте їх у паперовому пакеті з яблуком або бананом, який виділяє газ етилен, що може прискорити процес. Після дозрівання помістіть їх у холодильник і використайте протягом кількох днів.
Як зберігати незрілі авокадо:
Покладіть незрілі авокадо на стіл при кімнатній температурі, подалі від сонячного світла. Щоб прискорити дозрівання, покладіть їх у паперовий пакет разом із яблуком чи бананом.
Щодня перевіряйте стиглість, виконавши такі дії:
- Спостереження за кольором шкірки: яскраво-зелений колір вказує на незрілість, а темніші відтінки — на стиглість.
- М’який тиск: стиглий авокадо буде трохи м’яким.
- Перевірка хвостика: якщо він легко знімається та знизу стає зеленим, це означає, що фрукт готовий.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram