Морська чи річкова: яку рибу вважають найкориснішою 

новини / Їжа / Здоров'я
22 393
0
Морська чи річкова: яку рибу вважають найкориснішою 


Тривалий час вважалося, що морська риба корисніша, оскільки містить більше корисних речовин і менше паразитів. Проте річкова риба теж має переваги – вона доступніша і за вмістом вітамінів лише трохи поступається морській.

Вчені Корнельського університету з’ясували, що дрібна риба корисніша за велику, пише Радіо Трек.



Вони дослідили 59 видів риб з басейну Амазонки і виявили:

- Дрібні риби містять багато корисних мікроелементів 
- Вони майже не накопичують ртуть та інші шкідливі речовини
- Їхня поживна цінність така ж висока, як і у великих риб

Натомість великі риби живуть довше і накопичують більше шкідливих речовин, особливо ртуть. Хижаки страждають найбільше, оскільки поїдають менших риб, у яких вже є токсини.

Науковці стверджують, що ці висновки справедливі для риб по всьому світу. Крім того, якщо люди почнуть частіше вживати дрібну рибу, це позитивно вплине на екологію та продовольчу безпеку у світі.

Що обрати?

Корисна риба: дрібна морська та річкова риба (сардини, кілька, хамса, карась).
Менш корисна: велика риба-хижак (тунець, щука, сом) – через накопичення токсинів.

Отже, розмір має значення: дрібна риба – безпечніший та поживніший вибір!

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм