Шість причин їсти більше вівса: про його переваги для здоров'я знають одиниці

новини / Їжа
1 296
0
Шість причин їсти більше вівса: про його переваги для здоров'я знають одиниці


Вівсяна каша – це одна з найбільш популярних страв для сніданку, і недарма. Овес – це цілозерновий продукт, що може запропонувати вам неймовірну кількість переваг для здоров'я.

Овес можна приготувати у чимало різних способів та додати до багатьох страв, а не тільки робити з нього кашу, повідомляє 24 Канал. Тож не варто забувати про ці корисні злаки, коли думаєте, що ж поїсти на сніданок.



Підтримує рівень енергії

Вуглеводи часто мають погану репутацію, але обійтися без них у здоровому раціоні неможливо. Саме вуглеводи забезпечують організм основним джерелом енергії, тобто глюкозою. І у вівсі міститься саме "хороший" тип вуглеводів, що називається складними вуглеводами, повідомляє дієтологиня Дженна Волпе.

Важливий для здоров'я кишківника

Харчові волокна є дуже важливою поживною речовиною, якої чимало людей споживають недостатньо. А ось у вівсі клітковини міститься вдосталь, і саме вона може неабияк вплинути на здоров'я вашого кишківника.

Розчинна клітковина підтримує різноманітний та здоровий мікробіом у ньому та запобігає появі закрепів.

Стабілізує рівень цукру в крові

Пам'ятаєте про те, що вівсянка містить глюкозу? Це інше слово для позначення цукру, та хвилюватися не варто – овес не шкідливий для рівня цукру в крові. Насправді він чинитиме протилежний ефект, і завдяки розчинній клітковині, що міститься у ньому, він повільно перетравлюється, а це призводить до більш стабільного рівня цукру.

Знижує рівень холестерину та серцевих захворювань

Можливо, вам доводилося чути, що овес – це корисна для серця їжа. І це справді так – клітковина має свої переваги для серцево-судинної системи, а овес насичений нею. Зокрема, у вівсі міститься тип розчинної клітковини, що називається бета-глюкан – а він може знижувати рівень холестерину.

Допомагає у контролі ваги

Овес може бути корисним у зниженні ваги, регулюванні апетиту та зниженні загального відсотка жиру в організмі. Клітковина дозволяє вам довше відчувати ситість, а це зменшує ризик переїдання.

Окрім того, бета-глюкан у вівсі уповільнює травлення.

У вівсі чимало антиоксидантів

Овес містить чимало різних поживних речовин, але особливе місце у ньому займають антиоксиданти. Вони можуть зменшувати запалення та покращувати кровотік. І хоча потрібні додаткові дослідження, аби зрозуміти, як саме антиоксиданти у вівсі впливають на здоров'я людини, деякі огляди вже показали здатність поглинати вільні радикали та захищати здоров'я серцево-судинної системи.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм