Скільки можна зберігати у домашніх умовах соління та компоти, щоб не отримати харчове отруєння

новини / Лайфхаки
12 462
0
Скільки можна зберігати у домашніх умовах соління та компоти, щоб не отримати харчове отруєння


Зберігаючи консервацію важливо не забувати про неї та вчасно спустошувати запаси, інакше вони можуть перетворитися на справжню отруту, пише NV.



Скільки можна зберігати домашню консервацію

Термін зберігання консервації залежить від кількох чинників. Важливий спосіб приготування та місце зберігання. Якщо дотримуватися всіх правил, заготівлі можуть зберігатися протягом двох-п'яти років. Але, варто пам’ятати, що, наприклад, мариновані овочі, соуси та лечо не витримують понад два роки, а компот зварений з ягід з кісточками взагалі краще випивати за холодний сезон.

Скільки можна зберігати відкриту консервацію

Зі строками зберігання відкритої консервації пов’язана безліч міфів і різноманітних версій, які не відповідають дійсності. Експерти Міністерство сільського господарства США констатують, що відкрита консервація: маринади, соління, все, що знаходиться у розсолі, зберігається у холодильнику не більше одного-двох тижнів. Відкриту томатну пасту необхідно викидати з холодильника через п’ять днів, фрукти через чотири, а м’ясні та рибні консерви утилізуються через два дні. Найбільший строк зберігання у холодильнику мають джеми, їх можна сміливо тримати відкритими протягом місяця.

Яку консервацію не можна зберігати понад рік

Компот і варення з ягід з кісточками — термін придатності подібної консервації не більше 8 місяців. Якщо зберігати довше, у заготівлі може утворитися амигдалін, який поступово перетворюється на токсичну синильну кислоту.

Гриби — не зберігають понад 12 місяців через утворення великої кількості токсичних речовин.

Зіпсовані на зовнішній погляд банки — якщо у консервації здулися кришки, а сама вона стала мутною, розсіл став густим, а запах підозрілим — навіть не куштуйте її.

Як правильно зберігати консервацію

Під час приготування консервації, слідкуйте за тим, щоб банки та кришки були стерильними.

Завжди щільно закупорюйте банки з консервацією.

Зберігайте заготівлі у темному, прохолодному та сухому місці.

Не тримайте консервацію у місцях, де змінюється температура повітря.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм