DataLife Engine > новини / Лайфхаки > Скільки можна зберігати у домашніх умовах соління та компоти, щоб не отримати харчове отруєння

Скільки можна зберігати у домашніх умовах соління та компоти, щоб не отримати харчове отруєння

Скільки можна зберігати у домашніх умовах соління та компоти, щоб не отримати харчове отруєння


Зберігаючи консервацію важливо не забувати про неї та вчасно спустошувати запаси, інакше вони можуть перетворитися на справжню отруту, пише NV.

{reklama}

Скільки можна зберігати домашню консервацію

Термін зберігання консервації залежить від кількох чинників. Важливий спосіб приготування та місце зберігання. Якщо дотримуватися всіх правил, заготівлі можуть зберігатися протягом двох-п'яти років. Але, варто пам’ятати, що, наприклад, мариновані овочі, соуси та лечо не витримують понад два роки, а компот зварений з ягід з кісточками взагалі краще випивати за холодний сезон.

Скільки можна зберігати відкриту консервацію

Зі строками зберігання відкритої консервації пов’язана безліч міфів і різноманітних версій, які не відповідають дійсності. Експерти Міністерство сільського господарства США констатують, що відкрита консервація: маринади, соління, все, що знаходиться у розсолі, зберігається у холодильнику не більше одного-двох тижнів. Відкриту томатну пасту необхідно викидати з холодильника через п’ять днів, фрукти через чотири, а м’ясні та рибні консерви утилізуються через два дні. Найбільший строк зберігання у холодильнику мають джеми, їх можна сміливо тримати відкритими протягом місяця.

Яку консервацію не можна зберігати понад рік

Компот і варення з ягід з кісточками — термін придатності подібної консервації не більше 8 місяців. Якщо зберігати довше, у заготівлі може утворитися амигдалін, який поступово перетворюється на токсичну синильну кислоту.

Гриби — не зберігають понад 12 місяців через утворення великої кількості токсичних речовин.

Зіпсовані на зовнішній погляд банки — якщо у консервації здулися кришки, а сама вона стала мутною, розсіл став густим, а запах підозрілим — навіть не куштуйте її.

Як правильно зберігати консервацію

Під час приготування консервації, слідкуйте за тим, щоб банки та кришки були стерильними.

Завжди щільно закупорюйте банки з консервацією.

Зберігайте заготівлі у темному, прохолодному та сухому місці.

Не тримайте консервацію у місцях, де змінюється температура повітря.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад