Все, що вам потрібно знати про те, як зберігати це зерно під рукою.
Коли справа доходить до основного продукту в коморі, рис є кращим варіантом. Це їжа, яку ми вживаємо майже щодня і невід'ємна частина багатьох страв. Але як зберігати рис довгостроково, щоб він залишався свіжим, і чого нам очікувати з точки зору терміну придатності? Прочитайте все, що вам потрібно знати про збереження свіжості цього зерна. Про це пише NV.
Скільки зберігається рис при правильному зберіганні
Довговічність рису — це радше справа смаку, ніж питання безпеки. Як і інші натуральні зернові культури, рис зазвичай має термін "придатний до" замість терміну придатності. Його після закінчення терміну придатності все ще можна готувати та споживати, але він може бути не таким смачним, як міг би бути. Один рік — це звичний термін придатності рису після дати покупки. Він може зберігатися до 30 років в ідеальних умовах — докладніше про них нижче.
Як зберігати рис
Слід пам’ятати про три речі: тепло, світло та вплив шкідників. В ідеалі рис слід зберігати в темному місці з температурою нижче 12 градусів і без шкідників, як-от холодильник або морозильна камера. Кисень з часом руйнує рис. Тому пошук безкисневого скла або важкого пластикового контейнера для тривалого зберігання є обов’язковим для зберігання рису. Якщо ви плануєте купувати крупу оптом, використовуйте скляні банки або інші контейнери. Рис, який зберігається в скляних банках, лежить довше, ніж той, який зберігається в пластику, і швидше погіршить якість рисового ядра.
Рис може поглинати запахи, якщо його не зберігати належним чином. Обов’язково зберігайте окремо від часнику та спецій, щоб запобігти поглинанню їхніх ароматів.
Заморожування рису
Якщо у вас немає місця на кухні для великих банок, але є місце для морозилки, подумайте про заморожування. Це зберігає його якість і поживну цінність і може допомогти продовжити термін зберігання на кілька місяців. Заморожування запобігає згіркненню олії в рисі, що дає вам більше часу, щоб насолоджуватися ним.
Рис, який зберігається найдовше
У той час як коричневий рис відомий своєю поживною цінністю, білий перемагає, коли мова йде про термін зберігання. Коли рис очищається до білого кольору, лушпиння, зародок і висівки видаляються. Під час подрібнення коричневого рису видаляється лише лушпиння. Це залишає багаті поживними речовинами зародки та висівки недоторканими, що надає харчової цінності коричневому рису як цільному зерну, багатому вітамінами групи B, клітковиною та антиоксидантами. Це також означає, що коричневий рис може мати менший термін зберігання, ніж білий, тому що олія в його висівках і зародкових шарах може призвести до згіркнення. Сорти коричневого та червоного рису зазвичай мають коротший термін зберігання від шести місяців до трьох років, максимум.
Чи варто купувати рис оптом?
Одним словом так. Оптові закупівлі чудово допомагають зменшити витрати на їжу, заощадити гроші та забезпечити узгодженість вашого щотижневого планування їжі. Рис — це їжа з високою поживною цінністю, яка поширена в більшості кухонь.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram