Дієтологиня пояснила, як впливає червоний буряк на організм людини

новини / Здоров'я
1 751
0
Дієтологиня пояснила, як впливає червоний буряк на організм людини


Яскраво-рожевий колір буряка здатний прикрасити найпростіші страви, а його солодкість розширює багатство смаку. Він також неймовірно корисний для здоров'я, що робить його одним із найкращих овочів у вашому раціоні.

Видання Martha Stewart з'ясувало у дієтолога, в чому користь буряка для організму.



Знижує ризик захворювань

"Буряк - один із найбагатших на антиоксиданти продуктів", - каже Ешлі Бобрик, дипломований дієтолог-нутриціолог Медичного центру Векснера при Університеті штату Огайо.

Антиоксиданти важливі, тому що вони борються з вільними радикалами, які в іншому разі можуть пошкодити здорові клітини. За словами Бобрика, антиоксиданти також знижують запалення і ризик розвитку хронічних захворювань, як діабет 2-го типу.

Підтримує здоров'я серця

У цьому коренеплоді багато нітратів, які покращують приплив крові до серця, розширюючи кровоносні судини, пояснює Бобрик.

"Це може допомогти знизити кров'яний тиск і допомогти вам залишатися активними протягом більш тривалих періодів під час занять спортом", - додає Бобрик.

Ба більше, буряк містить розчинну клітковину, яка може знизити рівень холестерину в крові, що є основним фактором ризику розвитку серцевих захворювань.

Покращує травлення

Буряк також є однією з ключових поживних речовин, необхідних для здорового травлення. Зокрема, ця клітковина збільшує об'єм випорожнень, полегшуючи їхнє проходження. За словами Бобрика, вона також сприяє регулярному випорожненню кишківника.

Підтримує здоров'я мозку

Буряк містить нітрати й беталаїни - дві поживні речовини, які сприяють здоров'ю мозку, каже Бобрик. Обидві сполуки покращують приплив крові до серця, що також сприяє притоку крові до мозку, допомагаючи поліпшити його роботу. За словами дієтолога, це може поліпшити пам'ять і знизити ризик розвитку деменції.

Як вибрати буряк

Купуючи буряк, вибирайте той, на якому немає плям і плям. Шукайте буряк із пружною шкіркою та яскравим зеленим листям. Найкраще вибирати дрібний або середній буряк, оскільки великі сорти зазвичай жорсткі.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.