Як зробити так, щоб авокадо не темніло: експерт назвав дієві способи зберігання

новини / Лайфхаки / Їжа
1 209
0

Якщо авокадо неправильно зберігати, воно може перестигнути та швидко зіпсуватися. Однак існують способи зберегти цей продукт свіжим якомога довше, стверджує експерт з пакування Чарльз Хаверфілд на шпальтах видання Express.

Він наголосив, що свіжість авокадо залежатиме від стиглості на етапі, коли його придбали, тому порадив обирати незрілі плоди, якщо ви не збираєтеся їх одразу вживати. Про це пише УНІАН.



Водночас і повністю стиглий нерозрізаний авокадо може зберігатися до двох тижнів. Щоб уповільнити процес дозрівання, Хаверфілд радить покласти фрукт у холодильник.

Експерт також пояснив, чому авокадо швидко псується і стає коричневим після розрізання. Справа у тому, що, як і багато інших фруктів, воно містить фермент поліфенолоксидаза, який реагує на кисень.

"Коли м’якоть авокадо вступає в контакт із киснем, відбувається реакція, яка змінює пігмент на коричневий, у результаті чого погіршуються якість і текстуру фрукта. Через це краще не різати авокадо якомога довше перед вживанням, щоб гарантувати, що у вас фрукт найкращої якості", - підкреслив Хаверфілд.

Ще один спосіб зберегти цей плід - заморозити його. Цей спосіб ідеально підходить для зберігання стиглих авокадо. Однак варто пам’ятати, що процес розморожування може вплинути на текстуру м’якоті, тому ідеально кремовии авокадо після розморожування вже не буде. Найкраще заморожувати лише ті авокадо, які ви плануєте розім’яти.

Хаверфілд пояснив, як правильно заморожуватити авокадо: з нього потрібно видалити шкірку, нарізати м’якоть шматочками та скласти їх у пакет для заморожування. Розморожувати авокадо слід при кімнатній температурі протягом 30 хвилин.

Не варто зберігати авокадо у воді. Хаверфілд запевнив, що занурення фрукта у воду допоможе зберегти його свіжість, але це піддасть його більшому ризику зараження. Адже вологість, за словами експерта, є ідеальним середовищем для розмноження таких шкідливих бактерій, таких як лістерія та сальмонела.

"Краще рішення, якщо ви хочете продовжити термін зберігання нарізаного авокадо, - збризнути його лимонним соком… Кислота знижує активність поліфенолоксидази, уповільнюючи потемніння м’якоті авокадо", - зазначив фахівець.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Столики - на пішохідному переході: у Чернівцях на дорозі облаштували літній майданчик
8 753
Ексочільник МСЕК організував на Буковині масштабну схему ухилення від мобілізації
6 019
Багаторічний декан філфаку ЧНУ, поет Борис Бунчук відзначає поважний ювілей
6 017
Голові Чернівецької облради хочуть висловити недовіру: депутати посперечалися через це
5 750
У родині захисника з Буковини народилася двійня: одне з немовлят потребує операції
4 876
Онколог з Чернівців назвав невидимі симптоми раку, які часто ігнорують
4 645
«Укрпошта» продає п’ятиповерхову будівлю у центрі Чернівців
4 636
Приховані статки депутатів та фіктивна інвалідність: на Буковині правоохоронці продовжують викривати "схеми"
3 954
Депутати Чернівецької облради достроково припинили повноваження голови Олексія Бойка
3 912
Вогонь знищив господарські будівлі та два автомобілі: на Буковині сталася масштабна пожежа
3 723


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.