Як зробити так, щоб авокадо не темніло: експерт назвав дієві способи зберігання

новини / Лайфхаки / Їжа
879
0

Якщо авокадо неправильно зберігати, воно може перестигнути та швидко зіпсуватися. Однак існують способи зберегти цей продукт свіжим якомога довше, стверджує експерт з пакування Чарльз Хаверфілд на шпальтах видання Express.

Він наголосив, що свіжість авокадо залежатиме від стиглості на етапі, коли його придбали, тому порадив обирати незрілі плоди, якщо ви не збираєтеся їх одразу вживати. Про це пише УНІАН.



Водночас і повністю стиглий нерозрізаний авокадо може зберігатися до двох тижнів. Щоб уповільнити процес дозрівання, Хаверфілд радить покласти фрукт у холодильник.

Експерт також пояснив, чому авокадо швидко псується і стає коричневим після розрізання. Справа у тому, що, як і багато інших фруктів, воно містить фермент поліфенолоксидаза, який реагує на кисень.

"Коли м’якоть авокадо вступає в контакт із киснем, відбувається реакція, яка змінює пігмент на коричневий, у результаті чого погіршуються якість і текстуру фрукта. Через це краще не різати авокадо якомога довше перед вживанням, щоб гарантувати, що у вас фрукт найкращої якості", - підкреслив Хаверфілд.

Ще один спосіб зберегти цей плід - заморозити його. Цей спосіб ідеально підходить для зберігання стиглих авокадо. Однак варто пам’ятати, що процес розморожування може вплинути на текстуру м’якоті, тому ідеально кремовии авокадо після розморожування вже не буде. Найкраще заморожувати лише ті авокадо, які ви плануєте розім’яти.

Хаверфілд пояснив, як правильно заморожуватити авокадо: з нього потрібно видалити шкірку, нарізати м’якоть шматочками та скласти їх у пакет для заморожування. Розморожувати авокадо слід при кімнатній температурі протягом 30 хвилин.

Не варто зберігати авокадо у воді. Хаверфілд запевнив, що занурення фрукта у воду допоможе зберегти його свіжість, але це піддасть його більшому ризику зараження. Адже вологість, за словами експерта, є ідеальним середовищем для розмноження таких шкідливих бактерій, таких як лістерія та сальмонела.

"Краще рішення, якщо ви хочете продовжити термін зберігання нарізаного авокадо, - збризнути його лимонним соком… Кислота знижує активність поліфенолоксидази, уповільнюючи потемніння м’якоті авокадо", - зазначив фахівець.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

02:00
Що їсти, щоб залишатися здоровим у 70 років? Відповідь науковців
01:45
Непросте IQ-завдання: за 5 секунд знайдіть із 13-ти птахів особливу
01:30
За одну годину: ідеальний рецепт швидкої вологої паски на Великдень
01:15
14 напоїв для бадьорості, якими можна замінити каву, щоб скоротити споживання кофеїну
01:00
Що можна сіяти ранньою весною: список овочів, які можна садити вже
00:45
Знадобиться всього дві хвилини: шеф-кухар розповіла, як зберегти авокадо свіжим до 30 днів
00:30
Що лікує імбир: названо шість корисних властивостей для здоров'я
00:15
З нотками детективу та драми: п'ять комедійних серіалів, які прикрасять ваш вечір
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм