4 сорти картоплі, які ідеальні для смаження

новини / Смачні рецепти
940
0


Смажена картопля, певно, найпростіший гарнір до вечері. Проте не кожен сорт при смаженні стане ідеальною стравою з легкою хрусткою скоринкою.

Про те, які сорти картоплі найкраще використовувати для смаження, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Які сорти картоплі використовують для смаження


Розара

Розара вважається універсальним високоврожайним сортом. Ця картопля стійка до багатьох вірусів та захворювань, а також доволі успішно пристосовується до складних умов.

Водночас картопля сорту Розара полюбляє вологу, яка покращує врожайність. М'якуш картоплі цього ранньостиглого сорту жовтого кольору, погано розварюється.

Під час термічної обробки Розара чудово зберігає форму завдяки щільній консистенції, тому часто використовується для смаження і салатів з картоплею.

Аноста

Цей сорт картоплі належить до скоростиглих столових, маючи період вегетації в 80-95 днів. Бульби сорту Аноста зазвичай виростають середнього розміру, овальної форми.

Під час вирощування картоплі слід потурбуватися про зміцнення імунітету рослини. Хоча Аноста стійка до нематоди, бадилля може вражатися фітофторозом.

Шкірка картоплин - світло-жовтого кольору, а м'якуш має жовтуватий відтінок. Завдяки невеликому вмісту крохмалю цей сорт добре підходить для приготування картоплі фрі та чипсів.

Гранада

Цей сорт належить до високоврожайних середньопізніх видів. Картопля Гранада відрізняється низьким вмістом крохмалю, а також ніжним смаком та текстурою.

Шкірка бульб має світло-жовтий колір, як і м'якуш. Завдяки смаковим властивостям сорту, картоплю Гранада вважають універсальною.

Втім, через вміст крохмалю, картоплини чудово підходять для смаження, а також приготування чипсів та картоплі фрі.

Ред Леді

Картопля Ред Леді належить до столових сортів з середньораннім терміном дозрівання. Цей сорт відрізняється високою стійкістю до посухи, а також хорошими смаковими якостями.

Картоплини сорту Ред Леді зазвичай мають овальну форму, а важать в середньому 114-142 грами. Шкірка бульб має червонуватий відтінок, а м'якуш - жовтуватий.

Сорт Ред Леді доволі універсальний - картопля використовується для смаження, відварювання, пюре та салатів.

Як обрати картоплю для смаження



Не завжди при виборі картоплі для смаження можна встановити сорт коренеплоду. В цьому випадку можна орієнтуватися на вигляд бульб.

Насамперед слід звертати увагу на невеликі плоди з гладенькою шкіркою насиченого кольору. При розрізанні бульби з двох половинок коренеплоду повинен виділятися сік - це відбувається через низький вміст крохмалю. Така картопля краще триматиме форму під час смаження.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Івасюк та Кузнєцова – на Театральній площі: у Чернівцях відтворили перше виконання «Червоної рути»
6 879
Назвали десятку шкіл Буковини, де учні склали НМТ на найвищі бали
6 710
Через затори і нові дорожні знаки: чому перенесли зупинки у Чернівцях
5 930
Роздають сміттєві контейнери: хто з чернівчан може їх отримати безкоштовно
5 536
"Був добрим і відкритим": на війні загинув воїн з Буковини Василь Гулей
4 128
Коли настане зима у цьому році і якою вона буде: неочікуваний прогноз кліматолога
3 595
«Спокійно в нас не буває ніколи»: до дитячої лікарні щодня потрапляють діти через ДТП, падіння, удари
3 537
«Дуже добра картопля, не розварюється»: яких цін очікувати на фрукти та овочі восени
3 110
У Чернівцях громадський транспорт тимчасово курсуватиме за зміненими маршрутами
2 842
Економісти та психологи б’ють рекорди: у ЧНУ навчається майже 3600 першокурсників
2 321


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.