4 сорти картоплі, які ідеальні для смаження

новини / Смачні рецепти
950
0


Смажена картопля, певно, найпростіший гарнір до вечері. Проте не кожен сорт при смаженні стане ідеальною стравою з легкою хрусткою скоринкою.

Про те, які сорти картоплі найкраще використовувати для смаження, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).



Які сорти картоплі використовують для смаження


Розара

Розара вважається універсальним високоврожайним сортом. Ця картопля стійка до багатьох вірусів та захворювань, а також доволі успішно пристосовується до складних умов.

Водночас картопля сорту Розара полюбляє вологу, яка покращує врожайність. М'якуш картоплі цього ранньостиглого сорту жовтого кольору, погано розварюється.

Під час термічної обробки Розара чудово зберігає форму завдяки щільній консистенції, тому часто використовується для смаження і салатів з картоплею.

Аноста

Цей сорт картоплі належить до скоростиглих столових, маючи період вегетації в 80-95 днів. Бульби сорту Аноста зазвичай виростають середнього розміру, овальної форми.

Під час вирощування картоплі слід потурбуватися про зміцнення імунітету рослини. Хоча Аноста стійка до нематоди, бадилля може вражатися фітофторозом.

Шкірка картоплин - світло-жовтого кольору, а м'якуш має жовтуватий відтінок. Завдяки невеликому вмісту крохмалю цей сорт добре підходить для приготування картоплі фрі та чипсів.

Гранада

Цей сорт належить до високоврожайних середньопізніх видів. Картопля Гранада відрізняється низьким вмістом крохмалю, а також ніжним смаком та текстурою.

Шкірка бульб має світло-жовтий колір, як і м'якуш. Завдяки смаковим властивостям сорту, картоплю Гранада вважають універсальною.

Втім, через вміст крохмалю, картоплини чудово підходять для смаження, а також приготування чипсів та картоплі фрі.

Ред Леді

Картопля Ред Леді належить до столових сортів з середньораннім терміном дозрівання. Цей сорт відрізняється високою стійкістю до посухи, а також хорошими смаковими якостями.

Картоплини сорту Ред Леді зазвичай мають овальну форму, а важать в середньому 114-142 грами. Шкірка бульб має червонуватий відтінок, а м'якуш - жовтуватий.

Сорт Ред Леді доволі універсальний - картопля використовується для смаження, відварювання, пюре та салатів.

Як обрати картоплю для смаження



Не завжди при виборі картоплі для смаження можна встановити сорт коренеплоду. В цьому випадку можна орієнтуватися на вигляд бульб.

Насамперед слід звертати увагу на невеликі плоди з гладенькою шкіркою насиченого кольору. При розрізанні бульби з двох половинок коренеплоду повинен виділятися сік - це відбувається через низький вміст крохмалю. Така картопля краще триматиме форму під час смаження.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 796
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 525
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
3 130
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 882
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 671
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 536
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 444
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 431
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 107
Не стало захисника із Буковини Степана Мартинюка
2 099


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.